Urheilu

Vain harkkarit

TS/Veikko Wahlroos
TS/Veikko Wahlroos

Heikki Kulta

Kimi Räikkönen on metsällä. Tähtäimessä on neljäs perättäinen paalu.

Näin on, vaikka perjantaiset Grand Prix -harjoitukset eivät taaskaan vahvistaneet tätä totuutta.

Parhaan tason asiantuntija - Räikkösen manageri - Steve Robertson havaitsi heti, että asiat ovat taas hyvällä mallilla. McLarenin iskukyky on korkealla myös tällä radalla.

Siihen tietoon ei tarvittu huikeaa kierrosaikaa harjoituksista.

Imolassa Räikkönen oli treeneissä kolmanneksi nopein, Barcelonassa neljäs, Monacossa kuudes ja nyt viides Nürburgringillä.

Aika-ajoissa Kimi on ollut pitelemätön Imolasta alkaen.

Monacossa Teemu Selänne kävi hieman huolestuneena kysymässä kaveriltaan, missä mättää, kun tallikaveri Juan Pablo Montoya meni harjoituksisa lujempaa.

- Ethän sinäkään harkkareissa lyö kaikkea likoon, Räikkönen kuittasi ja avasi kerralla jääkiekkotähden silmät.

Jälleen perjantaina Montoya meni kovempaa ja lastasi heti itseluottamusta puheisiinsa. Kolumbialainen hakee epätoivoisesti hyvää tunnetta aika-ajokierrokselle. Vielä sitä ei nykyautolla ole löytynyt.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Räikkönen tunnetaan rautaisesta tahdostaan, jolla hän toisinaan taikoo kalustonsa ylittäviä tuloksia.

Toisaalta suomalaistähti osaa sentään ottaa löysemminkin, kun siihen tarjoutuu tilaisuus. Energiaa ei todellakaan kannata polttaa turhaan, sillä pitkässä MM-taistelussa kaikki varastot ovat arvossaan.

Lauantaina tiedetään jo, kuka starttaa paalupaikalta sunnuntain kisaan. Yhteen aika-ajoon siirtyminen sujuu mitä luultavimmin lähes huomaamattomasti. Lähtöruudukon kärjessä ovat samat autot kuin kauden aiemmissakin kisoissa.

Tärkein yksittäinen tekijä aika-ajossa menestymiseen on kuljettajan autoonsa tuntema luottamus ja sen tarjoama mukavuus.

McLarenilla ja Renaultilla nämä tunteet ovat kohdallaan. Siksi Räikkönen ja Fernando Alonso ajavat taas paalusta.

Ferrarin viime kauden ylivoimaan kumpikaan näistä autoista ei yllä. Juuri siitä tulee MM-taistelun värikkyys ja upeat jännitteet.