Urheilu

Kenialaiset karkasivat
Kukkamolta Loimaalla

TS/Heikki Ala-Nissilä<br />Juha Kukkamolle Loimaan katumaili oli harjoitusta kesän puolta lyhyemmille matkoille.
TS/Heikki Ala-Nissilä
Juha Kukkamolle Loimaan katumaili oli harjoitusta kesän puolta lyhyemmille matkoille.

HEIKKI ALA-NISSILÄ

Kenialaisjuoksijat Silas Sang ja Josef Tanui hallitsivat Loimaan ensimmäistä katumailia. Sangin voittoaika tuulisella ja jyrkkäkaarteisella asvaltilla oli olosuhteisiin nähden kelpo, 4.12,8.

- Aika ei ole minusta kovin hyvä. Olisin halunnut alittaa neljä minuuttia. Tuuli ja kaarteet tekivät juoksusta vaikean, mutta kilpailu oli helppo, Sang sanoi.

Maanmies Tanui ei kyennyt haastamaan Sangia, sillä hän jäi tasan kaksi sekuntia. Kankeasti matkaan lähtenyt Juha Kukkamo kiri lopussa ohi HKV:n Simo Wannaksen ja sai ajan 4.16,6. Wannas hävisi hänelle kuusi kymmenystä.

- Kenian pojat menivät niin kovaa, ettei heille mahtanut mitään. En päässyt heidän vauhtiinsa, mutta onneksi tulin lopun kohtuullisesti, Kukkamo sanoi.

Loimaan katumaili ei ollut hänelle mikään huippujuoksu, mutta palveli hyvänä harjoituksena kesää ajatellen. Seuraavaksi hän kisaa Turun eliittikilpailuissa, missä hän juoksee 1500 metriä. Kesän kovimmat tulokset on kuitenkin tarkoitus tehdä 800 metrillä, missä tavoitteena on Euroopan cupiin pääsy.

Naantalin Marko Tuokko voitti 17-vuotiaiden sarjan ajalla 4.42,7. Samanikäisten tyttöjen juoksun voitti Liedon Maija Skyttä , 5.19.1 ja naisten sarjaa hallitsi Turun Weikkojen Tarja Vesaluoma 5.09,8.