F1

Lippusotku pudottaa
GP2-tähdet takariviin

Turun Sanomat, Nürburgring

HEIKKI KULTA

Nico Rosbergin ja Heikki Kovalaisen lupaava aika-ajosuoritus GP2-sarjan kuudenteen osakilpailuun haihtui kuin tuhka tuuleen, kun tuomaristo totesi suomalaispilottien tehneen tuloksensa keltaisten varoituslippujen aikana.

Illalla kokoontunut tuomaristo ei kuitenkaan pystynyt vielä perjantaina peukaloimaan tuloslistaa, koska ajanottoryhmä oli jo lähtenyt kotiin.

Aika-ajon viralliset tulokset ovat luvassa vasta lauantaiaamuna.

Odotettavissa on, että Rosberg, Kovalainen ja kolmantena varoituslipun aikana nopeinta kierrostaan tehneenä Alexandre Premat pudotetaan viimeisiin lähtöruutuihin. Tiettävästi heidän aika-ajotuloksensa hylättiin.

Ei varaa jarrutella

Rosberg olisi napannut ensimmäisen eturivin lähtöpaikkansa. Nico oli 77 tuhannesosaa hitaampi kuin paalupaikan ja kaksi bonuspistettä kuitannut Italian Giorgio Pantano.

Kovalainen ei ollut alkuunkaan tyytyväinen tahmealta tuntuneisiin aika-ajosäätöihin, mutta oli kuitenkin kolmanneksi nopein.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Tietysti näin liput, mutta ei se auto ollut mitenkään tiellä. Piti yrittää hyödyntää ne renkaat eikä siinä ollut muuta tehtävissä kuin antaa mennä vaan, Kovalainen selvitti syvästi harmissaan Turun Sanomille.

Nürburgringillä ohittaminen on tunnetusti hankalaa, joten starttaaminen 21 auton takaa vie kyllä valtit käsistä vahvan kilpatuloksen tekemiseksi.

Rosberg on kulkenut vaikeudesta toiseen koko kauden ajan. Kakkosruutu olisi ollut ensimmäinen tulos, johon Nico olisi ollut itsekin tyytyväinen.

- Eihän se nyt hyvä kierros ollut. Jostain syystä tämä auto tällä radalla on mutkissa hitaampi kuin F3. Tunsin jarrutuspaikat F3-ajoilta, mutta jos olisin käyttänyt niitä samoja tällä autolla, olisin sinkoutunut katsomoon, Rosberg hämmästeli.

Vaikka autosta ei pettänyt osa jos toinenkin - viimeksi perjantaiaamuna sähköpuoli - Rosberg on säilyttänyt luottamuksen kalustoon.

- Ilman luottamusta ei kakkosaikaa tehtäisi, Nico korosti.

Tulokset

Aika-ajo: Giorgio Pantano Super Nova 1.43,862 (keskinopeus 178,436 km/t), 2) Nico Rosberg ART GP ero 0,077 (1.43,939), 3) Heikki Kovalainen Arden ero 0,103 (1.43,965), 4) Gianmaria Bruni Coloni ero 0,266 (1.44,128), 5) Neel Jani Racing Engineering ero 0,314 (1.44,176), 6) Jose Maria Lopez DAMS ero 0,404 (1.44,266).