F1

Briatorella monta
rautaa taas tulessa

Turun Sanomat, Nürburgring

HEIKKI KULTA

Renaultin tallipäällikkö Flavio Briatore ei varmasti auttanut tähtisuojattinsa Fernando Alonson MM-taistoa riideltyään perjantaina Grand Prix -varikolla Michelinin kilpapäällikkö Pierre Dupasquierin kanssa.

Briatore yrittää painostaa Dupasquierin takaisin ruotuun kehittämään renkaita Renaultin hyväksi, mutta Michelin on mitä luultavimmin mieltynyt enemmän McLarenin tarjoamasta haasteesta.

MP4-20 -auto on rengasystävällinen. Se pystyy hyödyntämään pehmeämpiä kumiseoksia ja sitä kautta tekemään nopeampia kierrosaikoja.

Kauppamies Briatore paiskii töitä myös moottorimarkkinoilla.

Venäläispohatta Alex Schnaider on neuvotellut Briatoren kanssa mahdollisuudesta saada Renaultin V8-moottorit ensi vuodeksi Midland F1 -tallille. Midland ajaa tämän vuoden Jordanin nimellä ja käyttää Toyotan voimanlähteitä.

Tiettävästi Briatore kauppaa moottorien lisäksi myös 1-2 kilpakuljettajaa Midlandille. Ei ole vaikea arvata, että moottorikauppaan liitettäisiin kylkiäisiksi Franck Montagnyn tai Heikki Kovalaisen - tai molempien - kilpasopimus vuodeksi 2006.

Montagny ajoi jo perjantaina Jordanin kolmannella autolla Euroopan GP-harjoitukset.

Sattumoisin Jordan kokeili Montagnyn autossa renkaita yli sallitun rajoituksen. Talli pyysi tekostaan anteeksi kattojärjestö FIA:lta.