Urheilu

Kotivoiton paikka

TS/Veikko Wahlroos
TS/Veikko Wahlroos

Heikki Kulta

Pallopeleissä kotikenttä merkitsee puolta voittoa. Moottoriurheilussa punnukset eivät ole yhtä suotuisat.

F1-huipulla Mercedes Benz on turhaan hakenut kotivoittoa Saksan maalla seitsemän vuoden ajan.

Mika Häkkinen voitti sekä Hockenheimin että Nürburgringin Grand Prix'it ensimmäisellä mestaruuskaudellaan 1998.

Sen jälkeen Norbert Haug joukkoineen on joutunut poistumaan varikolta enemmän tai vähemmän raivoissaan.

Nämä voitot - kymmenen tuhannen kutsuvieraansa keralla - Mercedes haluaa mestaruuksien jälkeen enemmän kuin mitään muuta.

Sunnuntain kisaan Mercedeksellä on kilpailukykyisin pakettinsa sitten Häkkisen parhaiden päivien. Auto, moottori, renkaat - ja myös kuljettaja ovat suorituskyvyltään MM-sarjan kärjessä.

Viime vuodet MM-jännitystä näivetti Ferrarin ja Michael Schumacherin merkittävä ylivoima. Heti kun auto ja kuljettaja olivat iskussa, kenelläkään toisella ei ollut mahdollisuuksia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tämän vuoden MM-taistossa kaikki tuntuu olevan toisin. Renault hallitsi alkukautta, kunnes McLaren meni ohitse. Seuraavaa mullistusta on mahdoton arvailla.

Viime sunnuntain Monacon Grand Prix tiivisti koko nykyformulan viehätyksen. Tylsimmäksi pelätystä kisasta tuli yksi värikkäimmistä.

Ohitukset ja taistelutilanteet nykyautoilla menneisyyden legendaarisella radalla sykähdyttäviä vaativintakin F1-fania.

Suomalaiset elävät taas täysillä Kimi Räikkösen mukana.

Torstaina Mercedeksen lehdistötilaisuudessa kilpapäällikkö Norbert Haug ja tiedotusjohtaja Wolfgang Schattling olivat suorastaan otettuja kuultuaan, että 86 prosenttia tv:tä sunnuntai-iltapäivänä katsoneista suomalaisista seurasi Monacon kisaa.

Haug uskoo, että prosentti vähintäänkin hipoo kaikki kansat huomioon ottaen maailmanennätystä, jos ei suoraan ole uusi ennätys.