Urheilu

Yksi lipsahdus vei Interiltä pisteet

TamU-FC Inter 1-0

PEKKA SEPPÄNEN

Tampere Unitedin Petri Heinäsen ensimmäinen osuma lähes puoleentoista vuoteen maksoi FC Interille pisteet keskiviikkona Tampereella jalkapalloliigassa. Heinänen pääsi vapaasti puskemaan Jarkko Wissin antaman kulmurin maaliin ottelun 24.minutiilla. Se riitti kotijoukkueelle pisteisiin ja samalla TamU nousi ainakin hetkeksi liigan kärkeen.

- Kyllä se oli suunniteltu juttu. Ihmettelin kyllä Interin puolustuslinjan menoa syvälle maalin eteen. Meillä yleensä Vasile Marchis nousee ensimmäisenä näihin kulmureihin. Nyt hän oli poissa, joten päätin kokeilla ja nousta vauhdilla tilanteeseen. Kukaan ei estänyt ja pusku onnistui, puolustaja Petri Heinänen kuvasi osumaansa

Vastaavasti Interin puolustus unohti Heinäsen täysin ja sen myönsi myös topparina turkulaispuolustuksessa häärinyt Jukka Sinisalo.

- Se oli selkeä merkkausvirhe. Kukaan ei ottanut Heinästä, joka pääsi aivan esteettä puskemaan.

Interin hallintaa toisella jaksolla

Inter olisi ansainnut toisen jakson painostuksestaan ainakin maalin, mutta viimeistelijää ei ollut.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Tämä on maalintekopeli ja kun maaleja ei tehdä, niin käy näin. Tuollaisia paikkoja ei voi edes harjoitella, kun päästään laukomaan ja sitten vastustajan puolustus pelastaa viivalta tai maalivahti tekee huipputorjuntoja, Interin valmentaja Kari Virtanen puhisi.

Toisella jaksolla tamperelaisten maalivahti Mikko Kaven teki yhden kansainvälisen luokan pelastuksen, kun Tomi Petrescu pääsi vetämään läheltä. Pari muutakin kertaa Kaven oli sopivasti tiellä ja lisäksi hän katkoi useita Interin läpisyöttöjä vastaantuloillaan. Vain kerran Kaven haparoi, kun Serge N`Galin veto lipui vartalon alta kohti maalia. Unitedin puolustus pelasti kuitenkin viivalta pallon.

- Olen tyytyväinen joukkueen taisteluun. Tämä oli meidän paras vieraspelimme, vaikka tappio tulikin. Etenkin alku ja koko toinen jakso olivat meiltä hallintaa. Unitedin maalin jälkeen meillä oli kieltämättä jonkinlainen luppovaihe, mutta olen pettynyt, etemme saaneet toisela jaksolla maalia aikaan, Kari Virtanen pohti tapahtumia.

- Tiesimme, että erikoistilanteet voivat ratkaista ja niin kävi. Tämä oli suuri pettymys koko joukkueelle ja sen johdolle.

Inter hävisi taistellen, mutta Unitedin piinaaminen aivan loppuhetkille asti osoitti, että turkulaisilla on vielä sanansa sanottavana liigan kärkikahinoissa.

Etenkin kärkimies Serge N´ Gal oli maineensa veroinen lukuun ottamatta epäonnisia viimeistely-yrityksiä. Hän pani nopeudellaan Unitedin puolustuksen todella lujille.

Toisella jaksolla Inter kuitenkin yritti ehkä turhankin paljon pelata pitkillä syötöillä palloa hänelle ja tamperelaisten puolustus pystyi selvittämään suurimman osan tilanteista. Keskikentällä Touko Tumanto teki paljon töitä kuten Aristides Pertot keskialueen alimpana.

Puolustuksessa Mats Gustafsson teki rohkeita nousuja oikelta laidalta ja hyvää työtä teki vastakkaisella puolella myös Henri Lehtonen .

Kamppailua seurasi hienossa säällä lähes 11 000 katselijaa, joista osa oli tullut erään puhelinyhtiön hankkimilla lipuilla.