Urheilu

San Antonio selätti taas Phoenixin

LK/REUTERS<br />Phoenixin Amare Stoudemire (vas.) oli kentän pistekunkku NBA:n välieräottelussa, mutta se ei riittänyt Tim Duncin johdolla jo toisen voittonsa ottaneelle San Antoniolle.
LK/REUTERS
Phoenixin Amare Stoudemire (vas.) oli kentän pistekunkku NBA:n välieräottelussa, mutta se ei riittänyt Tim Duncin johdolla jo toisen voittonsa ottaneelle San Antoniolle.

San Antonio Spurs otti niskalenkin Phoenix Sunsista voittamalla toistamiseen vierasottelunsa koripallon NBA-liigan länsilohkon loppuottelussa. San Antonion tiistaiset voittolukemat kirjattiin pistein 111-108 ja joukkue johtaa otteluvoitoin 2-0. NBA-liigan loppuotteluun pääsyyn vaaditaan neljä voittoa.

Tim Duncan oli jälleen San Antonion voiton arkkitehti pussittamalla 30 pistettä. Manu Ginobili täydensi joukkueen voittoa 26 pisteellä. Tony Parker heitti 24 pistettä ja piti NBA:n arvokkaimman pelaajan tittelin saaneen Steve Nashin varjossa.

- Mestarijoukkueiden täytyy aina voittaa matkan varrella. Mutta me emme voi olla tyytyväisiä, vaan meidän täytyy parantaa. Me haluamme mennä kotikentälle ja voittaa sielläkin, Ginobili sanoi.

Phoenixin Amare Stoudemire oli ottelun pistehirmu heittämällä 37 pistettä ja nappaamalla kahdeksan levypalloa. Steve Nash keräsi 29 pistettä ja rohmusi 15 levypalloa, mutta miehen viime hetken kolmonen osui vain korirenkaaseen. Nashista tuli joka tapauksessa ensimmäinen pelaaja, joka on merkkauttanut vähintään 25 pistettä ja 10 levypalloa neljässä perättäisessä pudotuspelissä.

Phoenixin tilanne on tukala, sillä mikään joukkue ei ole hävinnyt lohkon loppuottelujen kahta ensimmäistä kotiotteluaan ja noussut sitten voittoon. San Antonio on kaiken lisäksi vahva kotijoukkue, sillä se on hävinnyt kotikentällään tällä kaudella vain neljästi. Phoenixille tuonee lohtua se, että joukkueen kolmanneksi paras pistemies Joe Johnson palannee mukaan.