Urheilu

Hakala heittää kiekkoa
vasta loppukesästä

SAKARI ITÄLÄ KALLE VIRTAPOHJA

Turun Urheiluliiton 26-vuotiasta kiekonheittäjää Petri Hakalaa ei nähdä ihan pian kiekkoringissä. Hän on keskittynyt opiskeluun ja urheilu on jäänyt taka-alalle. Kauden aloitusta ovat lykänneet myös erinäiset loukkaantumiset.

- Viime aikoina olen ajatellut aivan muita asioita kuin urheilua. Aika on mennyt päättötyön tekemiseen. Jos tänä kesänä yleensä kiekkoa heitän niin ensimmäinen kilpailuni ajoittuu joka tapauksessa myöhäiskesään, kertoi Hakala.

Hakala olisi varteenotettava ehdokas, kun Suomen yleisurheilujoukkuetta Helsingin MM-kisoihin nimetään. Hakalan ennätys on 62,59 vuodelta 2000. Viime kesänä hänen paras noteerauksensa oli 56,37.

Viime kesän tilastojen perusteella kisojen A-raja 65 metriä saa olla suomalaisilta rauhassa. MM-kisojen C-raja on 61 metriä. Sen ylittäjistä paras suomalainen nousee kisajoukkueeseen. Viime kesän tilastokärki oli Timo Tompuri tuloksella 62,51 ennen Mikko Kyyröä 62,48.

Kruger ehkä suomalaiseksi

Pienet mahdollisuudet on myös siihen, että Heli Koivula-Krugerin eteläafrikkalainen aviomies Franz Kruger ehtisi saada Suomen kansalaisuuden. Tämä on ainakin Suomen urheiluliiton tavoite. Aikataulu voi kuitenkin olla liian tiukka, sillä MM-kisojen ilmoittautumiset tulee tehdä 25. heinäkuuta mennessä. Aikaa on siis vain pari kuukautta.

Toisaalta Krugerin suomalaistuminen on tapahtunut luontevalla tavalla, kun hänet on ikään kuin naitu sinivalkoiseen edustusasuun kelpaavaksi.

30-vuotias Kruger heitti kolme vuotta sitten ennätyksensä hieman päälle 70 metrin. Viime kaudella hänen paras heittonsa kantoi 66,59. MM-kisojen A-raja on 65 metriä, joten Krugerin mahdollisesti toteutuvan kansalaisuuden myötä kisajoukkueeseen mieliviltä kiekkomiehiltä vaadittaisiinkin 65 metrin kaaria.