Urheilu

Maldini tottunut
suuriin finaaleihin

LK/REUTERS<br />Milanin kapteeni Paolo Maldini on kokenut finalisti.
LK/REUTERS
Milanin kapteeni Paolo Maldini on kokenut finalisti.

AC Milanin kapteeni Paolo Maldini , 36, ei ole ensimmäistä kertaa suuren ottelun finaalissa. Tämänpäiväinen mestarien liigan loppuottelu Liverpoolia vastaan on nimittäin Maldinille jo seitsemäs UEFA:n arvo-ottelu joukkueensa paidassa.

- Tuo määrä kertoo vain siitä, että kunnianhimoinen pelaaja on löytänyt itselleen kunnianhimoisen seuran, kuittasi Maldini, joka on pelannut myös Italian maajoukkueen paidassa neljä kertaa MM-lopputurnauksessa ja kolme kertaa EM-lopputurnauksessa.

Italian paidassa ennätykselliset 126 maaottelua pelannut Maldini tietääkin paremmin kuin hyvin, mitä kokemus merkitsee suurissa finaaleissa.

- Rutiinilla on tietysti iso merkitys, mutta en usko, että Liverpoolin pelaajiltakaan puuttuisi tarvittavaa rutiinia, heitti Maldini, jolla on jo neljä Euroopan cupin ja mestarien liigan voittoa taskussaan.

Joukkueen kapteenina Maldini on kuitenkin väittämänsä mukaan enemmänkin taustalle vetäytyvä. Siitä huolimatta, että on ollut voittamassa AC Milanille myös seitsemää Italian Serie A:n mestaruutta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Olen totta kai tottunut pelaamaan paineen alla, mutta se ei tarkoita sitä, että kävisin pukukopissa kertomassa muille, miten tällaisissa tilanteissa pitää toimia.

Joka tapauksessa Maldini pelasi jo vuonna 1989 Steaua Bukarestia vastaan mestarien liigan edeltäjän Euroopan cupin finaalissa.

- Tunnepuolella ero tuohon finaaliin on huikea. Olin silloin vasta 20-vuotias.

Maldinin mukaan AC Milanin toiseksi jääminen Serie A:ssa ei myöskään paina joukkueen mieltä. - AC Milan ei ole heikko. Vaikka kausi on ollut pitkä, emme ole väsyneitä.

  AC Milanin päävalmentaja Carlo Ancelotti ei ollut niin vapautunut lehdistötilaisuudessa kuin joukkueensa kapteeni Maldini.

Ancelotti puhui paljon, mutta virkaveljensä Rafael Benitezin tapaan lähinnä tarkoituksellisia tyhjänpäiväisyyksiä kasvot peruslukemilla.

- Olen rauhallinen. Nyt vain enää nostan joukkueeni tunnelmaa. Liverpoolilla on kansainvälinen joukkue, jolla on vahva puolustus. Liverpool pelaakin prässin alla hyvin, saivarteli Ancelotti.

- Voittaminen on joka tapauksessa tärkeintä, ja AC Milan on joukkue, joka pelaa aina voittaakseen.

- Liverpoolia vastaan täytyy pystyä lähtemään nopeisiin hyökkäyksiin. Minulla on selkeä suunnitelma siitä, miten tulemme pelaamaan, jaaritteli Ancelotti.