Urheilu

Palloiluhallihanke etenee

HARRI KOSKINEN

Turun seurojen ajama palloiluhallihanke etenee vauhdilla. Tiistain kokouksen jälkeen pöydälle jäi kolme varteenotettavaa vaihtoehtoa. Kesäkuun loppuun mennessä seurat seulovat keskenään parhaan esityksen ja se viedään kaupungin päättäjille.

Seurojen yhteinen koordinaattori Ilkka Rokala , joka jättää perjantaina Aura Basketin puheenjohtajan tehtävät, toteaa, että perusedellytys on se, että vaihtoehdot sopivat taloudellisiin raameihin. Summaa Rokala ei vielä sano, mutta hallista on toteutuessaan tulossa 1 000-1 200 henkeä vetävä perushalli, josta puuttuu kaikki prameus.

Rakennus Lunden on jättänyt tarkimman ehdotuksen uudeksi halliksi. Lunden rakentaisi hallin Halisiin nykyisen Halisten hallin viereen. Suunnitelmissa on myös uuden ja vanhan hallin yhdistäminen. - Lunden esitti tarkat piirustukset ja kustannusarvio oli raameissa, Rokala toteaa.

Myös Palmberg Turku on kolmen ehdotuksen joukossa. Firma esittää oman ratkaisunsa kahden viikon kuluessa. Palmberg suunnittelee uutta palloiluhallia VR:n tyhjäksi jääneeseen korjaamoon. Sinne tulisi salibandy-, käsipallo- ja koripallokentät katsomoineen

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kolmas vaihtoehto lienee kaikista mielenkiintoisin. Sen mukaan halli rakennettaisiin parkkihalli Louhen yhteyteen laajennuksella kallion sisään. Tämän esityksen tekijän Rokala pitää toistaiseksi salassa.

- Nyt seurojen johtokunnat päättävät omilla tahoillaan parhaasta vaihtoehdosta ja sitten seurat yhdessä päättävät, mitä ehdotetaan kaupungille.

Turun kaupungin rooli on laskettu varsin suureksi. Halli rakennetaan yksityisin varoin, mutta kaupungin toivotaan vuokraavan hallia pitkäksi ajaksi, aina 20 vuodeksi.

Itse asiassa kaupungin rooli on jopa ratkaiseva hankkeen toteutumiseksi.

- Yksityinen rahoitus onnistuu varmuudella, Rokala vakuuttaa.

Aikataulu on tiukka. Niinpä hallitoimikunta ei pysty ottamaan enää vastaan uusia ehdotuksia.

- Näistä katsotaan paras, ja valmista pitäisi olla ensi vuoden syksyllä ennen palloilusarjojen alkua, Rokala huomauttaa.

Palloiluhallihankkeessa ovat mukana Aura Basket, TPS Salibandy, ÅIFK ja HC Fenix.