F1

Schumacherilla
suhteet kriisissä

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

Michael Schumacher on jäänyt voitotta seitsemässä Grand Prix -kisassa peräkkäin. Voitettuaan Portugalin GP:n 1993 saksalaistähti ei ole hävinnyt yhtä monta kisaa peräkkäin kuin nyt.

Monacon esityksen jälkeen Schumacheria ei kuitenkaan ristiinnaulittu niinkään tappioputken jatkumisesta kuin lähimmät kilpaveljensä vaarantaneesta ajotyylistä kilpailun viimeisellä kierroksella.

Saksalaislehdissä ei alkuviikosta muusta ole puhuttukaan kuin veljessodasta, joka syttyi, kun Ralf syytti isoveljeään molempien hengen vaarantamisesta Monacon maalisuoralla.

- Millikin lähemmäs niin jompi kumpi meistä olisi voinut menettää henkensä, kuudenneksi sijoittunut Ralf korosti, kuinka lähelle Michael puski Ferrarinsa keulan.

Veljesriitoja vuosikaudet

Schumacherit ovat aiemminkin ottaneet rajusti yhteen. Seuraava kisa ensi viikonloppuna on Nurburgringillä, missä veljesten välirikko on koettu jopa kahdesti.

1997 startin jälkeen Schumacherit törmäsivät ja päätyivät keskeyttäneinä hiekalle. 2001 isoveli oli kiilata Ralfin seinään ja sen jälkeen tarvittiin iso-Rolfia saamaan veljekset taas puheväleihin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Suzukassa 2003 Ralf antoi periksi viime hetkessä ja esti Schumacherien kolarin.

- Toivottavasti nämä jännitteet eivät johda joskus pahaan onnettomuuteen. Veljekset eivät ole olleet väleissä vuoden 2001 Nurburgringin välikohtauksen jälkeen. On selvää, ettei kaikki ole kunnossa siinä perheessä, kaiken tietävä Niki Lauda kommentoi.

Barrichellon

mitta täyttyi

Schumacher joutui nokkapokkaan myös tallikaverinsa Rubens Barrichellon kanssa. Brasilialainen pelästyi nimenomaan suurelta yleisöltä piiloon jäänyttä tilannetta Tunnelin pimennossa ennen Schumacherin lopullista hyökkäystä sen jälkeen hidastusmutkassa.

Barrichello kävi kiroamassa tallikaverinsa Ferrarin molempien pistesijojen vaarantamisesta.

- Minä nukun yöni rauhassa, sillä en syyllisty tuollaisiin temppuihin. Ymmärtäisin, jos olisimme taistelleet voitosta, mutta että pelkästään yhdestä MM-pisteestä lisää, Barrichello purnaili.

- Olen vuosien mittaan sietänyt yhtä ja toista. Mittani on täysi, brasilalainen tokaisi, kun pinnan alla ilmeisesti kytee yhä Itävallan kisa 2002, jolloin hänet pakotettiin lahjoittamaan voitto tallikaverilleen.

Maailmanmestari puhahti molemmille, että hänen ammattinsa on ohittaminen eikä ompeluseuroissa ajaminen.