Urheilu

Federer aloitti
helpolla voitolla

LK/REUTERS<br />Maailman ykköspelaaja Roger Federer eteni helposti Ranskan avoimessa tennisturnauksessa toiselle kierrokselle.
LK/REUTERS
Maailman ykköspelaaja Roger Federer eteni helposti Ranskan avoimessa tennisturnauksessa toiselle kierrokselle.

Ykkössijoitettu Roger Federer aloitti Ranskan avoimen tennisturnauksen tyylikkäällä 6-1, 6-4, 6-0 -voitolla israelilaiskarsijasta Dudi Selasta . Naisten ykkössijoitetun Lindsay Davenportin ensimmäisen kierroksen esitys oli sen sijaan kaikkea muuta kuin vakuuttava, kun yhdysvaltalainen pinnisti 3-6, 6-2, 6-2 -voiton Slovenian Katarina Srbotnikista.

Mestaruutta puolustaneen Anastasia Myskinan pelit jäivät tänä vuonna yhteen, sillä hän hävisi tylysti espanjalaiskonkari Maria Sanchez Lorenzolle luvuin 4-6, 6-4, 0-6. Viidenneksi sijoitetusta Myskinasta tuli ensimmäinen avauskierroksella pelaamalla pudonnut puolustava mestari Ranskan avoimissa.

Federer nujersi maailmanlistalla 264:ntenä olevan Selan 89 minuutissa ja oli avausvoittonsa jälkeen yhtä hymyä. Federer voitti viime vuonna kolme grand slam-turnausta, mutta Ranskan avointen mestaruus on vielä sveitsiläistä kiertänyt. Viime vuonna tie nousi pystyyn kolmannella kierroksella.

- Ei voi olla onneton, kun voittaa suoraan kolmessa erässä. Olen valmistautunut tähän hyvin ja olen valmis viipymään täällä jonkun aikaa, Federer sanoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nadal väisteli suosikin asemaa

Neljänneksi sijoitettu Espanjan Rafael Nadal aloitti uransa ensimmäisen Ranskan avoimen voittamalla Saksan Lars Burgsmüllerin 6-1, 7-6, 6-1. Nadal on nyt voittanut 18 ottelua peräkkäin ja häntä pidetään yhtenä suurimmista suosikeista.

- En usko, että tämänpäiväisen esitykseni jälkeen minun pitäisi olla suosikki, Nadal väisteli.

Myös Belgian Kim Clijsters ja Venäjän Jelena Dementjeva etenivät vaivattomasti toiselle kierrokselle. Neljänneksitoista sijoitettu Clijsters jyräsi Yhdysvaltain Meilen Tun 6-1, 6-0 ja neljänneksi sijoitettu Dementjeva Tshekin Barbora Strycovan 6-3, 6-3. Vuoden 1998 Ranskan avointen voittaja ja nyt 14:nneksi sijoitettu Carlos Moya eteni myös toiselle kierrokselle kukistamalla maanmiehensä Alberto Martinin 5-7, 6-1, 6-2.

Nieminen pääkentälle

Jarkko Nieminen aloittaa oman urakkansa Pariisissa tänään. Niemisen ja Andre Agassin ottelu pelataan Roland Garros -tennisstadionin pääareenalla, 15 171 katsojaa vetävällä Philippe-Chatrier -kentällä.

Agassin ja Niemisen ottelu keskuskentällä tiistaina on toinen. Pelin pääareenalla avaavat kello 11 paikallista aikaa Espanjan Conchita Martinez ja Belgian Justine Henin-Hardenne (10).

- Nautin pelaamisesta ison yleisön edessä. Minulla on siitä täällä Pariisissa kokemustakin. Ihan hyvä juttu, Nieminen pohti.

Nieminen harjoitteli maanantaina aamupäivällä Ruotsin Thomas Johanssonin (ATP-19) kanssa ja pallotteli iltapäivällä Armenian Sargis Sargsianin kanssa, kun Kroatian Ivan Ljubicic (ATP-14) peruutti sovitun treenisession.

- Agassi yrittää varmasti ottaa Niemisestä yliotteen kovilla lyönneillään. Niin hän tekee kaikkia vastaan. Jarkon pitää vain löytää aikaa lyönneilleen ja sinnitellä, roikkuakin pelissä mukana. Silloin ottelusta on tiedossa kova kamppailu, Sargsian arvioi.

Sargis Sargsian on ATP-listalla sijalla 93. Floridassa Boca Ratonissa asuva armenialainen uskoo tietävänsä, mikä tulee olemaan Agassin ja Niemisen ottelun avainasia.

- Siinä ottelussa ovat vastakkain Agassin voima ja Niemisen nopeus.