Urheilu

Montoya ojasta allikkoon

HEIKKI KULTA

Kimi Räikkönen juhli Monacon Grand Prix -sunnuntaina ensin radalla ja sitten McLarenin edustustiloissa arvovaltaisten kisavieraiden keralla.

Ilta huipentui voitonkarkeloihin Räikkösen nimiin Monte Carlon satamaan vuokratulla Bellissima C -luksusveneellä voittajan ystävien ja läheisten parissa.

Mutta missä oli Juan Pablo Montoya?

Kolumbialaisen viikonvaihde ei mennyt tälläkään kertaa nappiin.

Lauantaiaamun harjoituksissa Montoyan kostomentaliteetti entistä tallikaveria Ralf Schumacheria kävi kalliiksi ja jarrutestin tekemisestä kuljettaja passitettiin 16.lähtöruutuun aivan häntäpäähän.

Kilpailussa Montoya raivosi hienosti ylöspäin ja sijoittui lopulta viidenneksi. Siitä Räikkösen voiton varjossa ei kukaan innostunut.

Kolmanneksi nuorin sankari

Räikkösen ja Montoyan yhteistuloksen ansiosta McLaren ohitti valmistajien MM-sarjassa Toyotan ja on enää 12 pistettä Renaultin perässä.

Kuljettajien MM-sarjassa Fernando Alonso on Räikköstä huomattavasti enemmän eli 22 pinnaa edellä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Räikkösestä tuli sunnuntaina kaikkien aikojen kolmanneksi nuorin Monacon GP-voittaja 25 vuoden ja 217 päivän ikäisenä.

Nuorin on tallin perustaja Bruce McLaren , joka voitti Monacossa 1962 24 vuoden ja 278 päivän ikäisenä.

Toisena tilastossa on Michael Schumacher , joka 1994 otti ensimmäisen Monacon pokaalinsa 25 vuoden ja 132 päivän iässä.

Räikköseltä kysyttiin, onko se kuljettaja vai auto, joka tekee hänestä niin suvereenin.

- Jokainen päätelköön itse, kumpi on ratkaisevampi, Räikkönen kuittasi tyylilleen uskollisena turhia pullistelematta.

Montoyaa ei McLarenin voitonjuhliassa näkynyt. Laajan hoviväkensä seurassa varikolla liikkuva kolumbialainen katosi saman tien läheiseen kotiasuntoonsa nuolemaan haavojaan.

Tallijohto luottaa välien kestävän

Montoya veti neljä tasavahvaa kautta Ralf Schumacherin tallikaverina Williamsilla.

McLarenilla kolumbialainen on kompastunut heti ensi metreillä suomalaisen partnerinsa suorituksellisiin ja henkisiin vahvuuksiin.

Räikkösellä on koossa 13 pistettä enemmän kuin Montoyalla. Kolmen viime GP:n esitys on nostanut 25-vuotiaan suomalaistähden tämän hetken ylivoimaiseksi F1-urheilun valtiaaksi.

McLarenin toimitusjohtaja Martin Whitmarsh vakuutti Turun Sanomille, ettei ole huolestunut kuljettajiensa keskinäisen kamppailun saamista piirteistä.

- Jokaisen täytyy F1-urheilussa tehdä oma onnensa. Nämä kaksi kuljettajaa pystyvät siihen täysin tasavertaisesti. Sanoimme talvella, että McLarenilla on kaksi kiehtovinta kuljettajaa ja olemme yhä samaa mieltä, Whitmarsh painotti.

- Olemme varmoja, että molemmat voittavat tällä kaudella vielä monta kertaa. Meidän tehtävämme on kehittää kokonaispakettia. Jos pystymme siihen, kuljettajat tuottavat kyllä tulokset. Mestaruus on silloin näköpiirissä.

Whitmarsh ei murehdi, miten Montoya kestää Räikkösen paistattelun kaikissa parrasvaloissa.

- Montoya on äärimmäisen kilpailukykyinen kuljettaja. Hän voi voittaa vaikka seuraavan kisan Nurburgringillä.

- Se sopisi meille mainiosti. Haluamme nähdä kummankin kuljettajamme yrittävän voittaa toisensa ja siten kisoja. Sitä kautta se paras motivaatio tulee, Whitmarsh toteaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy