Urheilu

Teemu Rannikko
valmentaa Aura Basketia

HARRI KOSKINEN

Koripallon miesten SM-sarjajoukkue Aura Basket kokee tuoreita tuulahduksia suoraan maailman huipulta. Italian Scavolini Pesarossa ammatikseen pelaava Teemu Rannikko ryhtyy turkulaisjoukkueen valmentajaksi, tosin vain pariksi viikoksi. Rannikko vastaa Auran saliharjoituksista niin kauan, kuin Aura löytää uuden päävalmentajan.

- Parissa viikossa ratkeaa, kuka on uusi valmentaja, toteaa Auran joukkueenjohtaja Esa Rosman.

Kunto- ja voimaharjoittelu Aurassa on kunnossa, sillä vanhaan tapaan Tommi Rinne treenauttaa miehiä.

Aura Basketin takamiesosasto menee uuteen uskoon, sillä Petri Kallio siirtyi ykkösdivisioonan FoKoPo:oon. Suurella todennäköisyydellä Juha Sten on myös siirtymässä pois seurasta.

Aurassa nähdään Kallion lähdön suurimmaksi syyksi Koripalloliiton päätöksen nostaa ottelumäärät 44:ään joukkuetta kohti.

- Kallion opiskelut lääketieteellisessä ovat siinä vaiheessa, että hänen on mahdoton pelata 44 ottelua kaudessa, selvittää Rosman.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kalliolle olisi ollut tietysti tarjolla 1. divisioonan joukkue Turustakin, TuNMKY-66, mutta se ei käynyt.

- Pete halua olla joukkueessa, jolla on selvä tavoite ylöspäin, Rosman kuittaa.

Kallion tilalle on kuitenkin tulossa korvausta Kotkan suunnasta. Viime kaudella Eero Saarisen ryhmässä pelannut Sauli Silvonen ryhtyy opiskelemaan Turun kauppakorkeassa ja pelaa Aura Basketissa. Sopimus on sovittu, mutta allekirjoitusta vailla. Silvonen on parhaillaan Italiassa.

Silvonen pelasi viime kaudella keskimäärin 9,5 minuuttia ottelua kohti. Tässä ajassa syntyi 3,5 pistettä hyvillä keskiarvoilla (2 p. 51,5, 3 p. 48,0).

Vahvistusta saattaa tulla myös Uudestakaupungista. Takamies Mikko Jalonen aloittaa opiskelut Turun ammattikorkeakoulussa. Aluksi Jalonen pelaa TuNMKY-66:ssa, mutta saattaa siirtyä myös Auran riveihin.

Forssassa muutamiin harjoituksiin osallistuva nuorten maajoukkueen Andreas Lähteenoja puolestaan jatkaa pelaamistaan Turussa. Lähteenoja valmistautuu nuorten maaotteluihin ja päätti harjoitella FoKoPo:ssa tietämättä oman seuran harjoitusten käynnistyvän ensi viikolla Rannikon johdolla.

Takamies Eetu Nieminen palaa kasvattajaseuraansa HNMKY:hyn.

Koripalloliitto ehti määrätä lauantain pelipäiväksi sunnuntain sijasta. Turussa ei lauantaina korista nähdä, mikäli TPS pelaa saman aikaan SM-liigaa.

Aurassa nähtäneen viime vuoden malliin kaksi ulkomaalaista.

Luitko jo nämä?