Urheilu

Uusi seura jatkamaan turkulaista käsipalloa

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Dennis Rafkin (toinen vas.) on ollut useamman kerran nimikkojoukkueensa mukana mestaruuksia juhlimassa.
TS/Ari-Matti Ruuska
Dennis Rafkin (toinen vas.) on ollut useamman kerran nimikkojoukkueensa mukana mestaruuksia juhlimassa.

PEKKA JÄRVIÖ

Päivämäärä 14.4.2005 jää historiaan päivänä, jolloin niin turkulainen kuin koko suomalainen käsipalloilu koki suuren takaiskun. Viime perjantaina seitsemännen peräkkäisen käsipallon SM-mitalinsa ottanut HC Dennis lopettaa toimintansa perustajansa ja puheenjohtajansa Dennis Rafkinin vakavan sairauden johdosta.

- Kun aikoinaan aloitimme pelaamisen, tavoitteena oli saada aikaan kiva harrastus. Me kuitenkin menestyimme alusta asti hyvin ja sen myötä myös vaatimukset kasvoivat rajustikin. Kun toimintamme henkilöityi kuitenkin vahvasti minuun ja poikaani Kimiin, siinä alkoi olla liikaa urakkaa yhden perheen harteille, kertoi Dennis Rafkin.

- Kun muutama viikko sitten sain vielä tietää sairaudestani, teimme HC Denniksen hallituksessa vaikean päätöksen lopettaa koko toimintamme, Rafkin jatkoi vakavana.

Huipulla on hieno lopettaa

- Positiivisena asiana on kuitenkin todettava, että on hienoa lopettaa huipulla ja että seura on täysin velaton, painotti Rafkin.

Vuonna 1996 alasarjoista liikkeelle lähtenyt HC Dennis on yksi suomalaisen palloilumaailman todellisista väriläiskistä, jonka toiminta on koko ajan ollut määrätietoisesti eteenpäin pyrkivää.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Menestystä ei kuitenkaan haettu keinolla millä hyvänsä, vaan seuran talous on aina ollut tasapainossa.

Samalla joukkue hämmensi suurella kauhalla koko käsipallosoppaa, jossa menestystä ei aikaisemmin ollut jaettu pääkaupunkiseudun ja Karjaan ulkopuolelle.

SM-sarjaan Dennis nousi kaudeksi 1998-1999. Kauden päätteeksi turkulaispelaajat pokkasivat pronssimitalit.

Siitä eteenpäin Dennis oli 2000-luvun menestynein käsipalloseura, joka voitti peräkkäin peräti viisi Suomen cupmestaruutta ja lisäksi kolme Suomen mestaruutta, kaksi hopeaa ja vielä pronssin, johon ympyrä lopulta sulkeutui.

Turun halliolot vaikuttavat

Dennis Rafkinin sairauden lisäksi lopettamispäätöstä tukivat Suomen käsipallon yleinen pysähtyneisyys, Turun surkea hallitilanne ja kauan odotetun Pohjoismaiden käsipalloliigan peruuntuminen.

- Huippu-urheilu on aina kallista ja yhteistyökumppaneiden saaminen Turussa tosi vaikeaa. Me olemme kuitenkin saaneet aina kiitosta siitä, miten olemme hoitaneet velvoitteemme sekä pelaajia, valmentajia ja huoltajia että yhteistyökumppaneitamme kohtaan. Voimme myös olla tyytyväisiä, että jätämme urheilullisesti hienon perinnön ja että olemme saaneet turkulaiset tulemaan innokkaasti katsomaan käsipalloa, summasi Rafkin.

Rafkin on erittäin onnellinen HC Denniksen tekemästä vahvasta juniorityöstä, joka jatkuu edelleen, mutta uuden seuran alla.

Saman lipun alta löytyy sitten myös edustusjoukkue, jonka valmentajaksi on lupautunut Tomi Salminen.

- Käsipalloliiton kanssa olemme jo neuvotelleet, että uusi seura saisi Dennikseltä vapautuvan paikan, ja liitto on ainakin alustavasti näyttänyt vihreää valoa. Myös pelaajaneuvottelut Denniksen pelaajien kanssa aloitetaan lähiaikoina, selvitti puolestaan joukkueenjohtajana ollut Kim Rafkin.

Pelaajatilanteesta Kim Rafkin kertoi, että Tommi Sillanpää on lähdössä testileirille Saksan kakkos-Bundesliigaan.

Mikael Lundin on puolestaan lopettamassa uraansa huipputasolla.

- Huhut ja Cocksin nettisivut kertovat Pietari Kapin palaavan Riihimäelle, mutta meille hän ei ole aikeistaan sanonut mitään, ihmetteli Rafkin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy