Urheilu

HC Denniksen kiri tuotti SM-pronssin

TS/TS/Jane Iltanen<br />Denniksen Bert-Jan Pustonski oli yksi kentän parhaista pelaajista. BK:n paras pelaaja Thomas Holmberg (5) ei pysty estämään &quot;Pertin&quot; maalintekoa. Taustalla aina luotettava Igor Sahonko.
TS/TS/Jane Iltanen
Denniksen Bert-Jan Pustonski oli yksi kentän parhaista pelaajista. BK:n paras pelaaja Thomas Holmberg (5) ei pysty estämään "Pertin" maalintekoa. Taustalla aina luotettava Igor Sahonko.

HC Dennis-BK-46 33-26

PEKKA JÄRVIÖ

HC Denniksen vaikea käsipallokausi päättyi lopulta iloisiin tunnelmiin. Toisessa pronssiottelussa Dennis nousi vahvan toisen puoliaikansa ansiosta väkisin Karjaan BK-46:n ohi voittaen 33-26 (17-16). Näin kahden pelin yhteistuloksella 58-53 pronssimitalit pujotettiin turkulaispelaajien kaulaan. Samalla jatkui Denniksen jo seitsemän pelikautta kestänyt mitalikausi, edellisen pronssia Turkuun tuli keväällä 1999.

Kummankin joukkueen otteista näkyi, että pronssikin voi olla haluttu mitali. Alussa mentiin maali maalista -taktiikalla, mutta jakson puolivälissä BK karkasi kahden maalin johtoon eli turkulaisilla oli eroa kurottavana jo neljä osumaa. Vieraiden tähtenä hääri tässä vaiheessa Mikael Tötterman, mutta kun Dennis muutti puolustusmuotonsa 5-1:ksi, katosi karjaalainen kuvasta täydellisesti.

Rehnberg avasi hanat

Dennis puolestaan jaksoi jauhaa omaa peliään, ja Igor Sahonkon loppusekuntien heitolla isännät menivät maalin taukojohtoon.

  Toinen jakso eteni tasaisena kymmenen minuuttia. Dennis oli koko ajan joko maalin tappiolla tai tilanne oli tasan, mutta kun Jonathan Rehnberg nakkasi nopeassa tahdissa kaksi maalia, tapahtui ns. ketsuppipulloilmiö.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

  Isäntien maalihanat aukenivat totaalisesti ja kun maalissa Ville Nordqvist pelasi suurenmoisesti, jäi BK väkisin turkulaisjunan kyydistä.

Nordqvist kruunasi upean iltansa heittämällä puolitoista minuuttia ennen loppua rankkarin sisään. Se oli hänen kolmas maalinsa SM-sarjassa.

- Oli hienoa päättää kausi voittoon. Mielestäni me halusimme enemmän voittoa ja koko kautta ajatellen me myös ansaitsimme tämän, summasi valmentaja Tomi Salminen, joka antoi myös suuren kiitoksen monisatapäiselle ja vahvasti kannustaneelle yleisölle.

- Tauolla kopissa saatiin joukkueeseen kunnon lataus, joka kesti loppuun asti, Salminen jatkoi.

Omasta jatkoaan Salminen ei suostunut kommentoimaan sanallakaan. Hänen sopimuksensa on 2+1 -vuotinen, josta kaksi vuotta on nyt käytetty.

Pustonski iski seitsemän maalia

Dennis näytti joka tapauksessa, että loukkaantumissumasta huolimatta voitontahtoa löytyi yllin kyllin. Nordqvistin ja Rehnbergin ohella Bert-Jan Pustonski pelasi erittäin järkevästi ja heitti seitsemän maalia. Igor Sahonko oli tutun tehokas. Sadri Beqiri oli kolmella tärkeällä maalillaan yllättäjä, joita ratkaisupeleissä kaivataan. Christer Lundqvist ja Tommi Sillanpää olivat keskuspuolustuksen vahvat raatajat.

- Välillä näytti tosi hankalalta, kun oltiin maalin tappiolla tai korkeintaan tasoissa. Onneksi heitot alkoivat vihdoin ja viimein osua, eikä BK pystynyt enää vastaamaan, myhäili Sillanpää.

Yksi kentän onnellisimmista oli ruotsalaismaalivahti Sebastién Ehnevid, joka hypisteli pronssimitaliaan todella innokkaasti.

- Mitalia tulin Suomesta hakemaan ja nyt minulla on sellainen. Ei näitä Ruotsista joka kaverilta löydy, naureskeli "Sebbe".

BK ei pelannut huonosti, vaan hävisi paremmalleen. Thomas Lindberg piti pitkään karjaalaisia pelissä mukana.

Maalissa Mårtin Pråhl torjui myös hyvin, vaikka ei ratkaisuhetkillä enää yltänyt todellisiin paraatipelastuksiin.

TS/Jane Iltanen<br />Käsipalloliiton vt. lajipäälliköllä Kenneth Janssonilla oli miellyttävä tehtävä jakaa Denniksen pelaajille pronssimitalit. Suut messingillä ovat Pietari Kapi (vas.), Mikael Lundin, Igor Sahonko ja Bert-Jan Pustonski.
TS/Jane Iltanen
Käsipalloliiton vt. lajipäälliköllä Kenneth Janssonilla oli miellyttävä tehtävä jakaa Denniksen pelaajille pronssimitalit. Suut messingillä ovat Pietari Kapi (vas.), Mikael Lundin, Igor Sahonko ja Bert-Jan Pustonski.