Urheilu

Sixtyn voittoputki venyy

Turun Sanomat, Kauhajoki

Murheellisen syksyn jälkeen Turun NMKY-66:n kausi kääntyi voitokkaaksi ihan viime hetkessä tammikuun lopussa. Kauhajoella tilille otettiin jo viides peräkkäinen voitto, ja samalla sarjapaikka varmistui lähes lopullisesti, koska Sixty on keskinäisissä otteluissa vastustajiaan parempi paitsi HNMKY:n kanssa.

Kauhajokea vastaan joukkue oli omaksunut suunnitellun taktiikan aivan täysin ja tyrmäsi kotijoukkueen heti alussa 12-0. Tasapainoinen ja varma peli ei antanut Karhulle mahdollisuuksia, missään vaiheessa se ei päässyt seitsemää pistettä lähemmäksi.

- Mitään ihmeellistä emme heikon alun jälkeen keksineet. Usko omaan pelitapaan ja pysyvän viisikon löytyminen sai palaset loksahtamaan kohdalleen. Kauhajokea vastaan oli tarkoitus juosta niin paljon kuin mahdollista ja heittää rohkeasti heti paikan tullessa, selvitti tyytyväinen valmentaja Juha Ruohonen .

- Tämän heittopelin jälkeen on mukava lähteä mittaamaan omaa osaamistaan ensi lauantaina SM-sarjapaikkansa jo lähes varmistanutta ToPoakin vastaan. Kun 43 kolmosyrityksestä osuimme 40 prosentin tarkkuudella sekä kakkoset yli 50 ja vaparit lähes 90 prosentilla, ei ottelua enää pidä hävitä.

Tero Koski oli taas pisteissä paras 28 pisteellä. 17-vuotias kaksimetrinen Sakari Salminen nauttii luottamusta ja teki18 pinnaa.