Urheilu

Staffan Holmström ampui SE:n

MATTI ERKKILÄ

Valmentaja Krister Holmberg ja hänen valmennettavansa Staffan Holmström ovat ilma-aseiden EM-kisojen alla mainiossa kunnossa.

Kaksikko voitti hyvin tuloksin ruotsinkielisen ampujainliiton (SFS) olympiakiväärin mestaruudet lauantaina Inkoossa. Staffan Holmström kirjautti jopa Suomen ennätyksen lauottuaan 60 laukauksen kilpailussa 20-vuotiaiden sarjassa upean 576 pisteen ennätystuloksen.

Krister Holmberg voitti 60 laukauksen kilvan tuloksella 577 ja 40 laukausta 387 pisteen tuoksella.

- Olen pystynyt harjoittelemaan suunnitelmieni mukaisesti ja tuloskunto on hyvä. On mukava lähteä ensi viikolla Tallinnassa järjestettäviin EM-kisoihin, rakennusalan yksityisyrittäjä Holmberg kertoi.

- Toivon pystyväni Tallinnassa tekemään taitotasoni mukaiset tulokset. Mihin ne riittävät, se nähdään kilvan jälkeen. En tiedä ennakkoon mitä muut tekevät, kahden vuoden takainen 40 laukauksen Euoopan mestari kertoi.

Holmberg valmentaa Karjaalla asuvaa Staffan Holmströmiä, jonka tekemä SE-tulos on kansainvälisestikin kovaa luokkaa.

- Viime viikolla Staffan oli hieman huolissaan, kun tulosta ei syntynyt. Hän on armeijassa ja siellä on päiväohjelma ollut melko rankka. Muutama kevyt päivä vaikuttaa tuloksiin ja nyt mies oli jo ennätysvauhdissa. Tiesin Staffanin kyvyt ennakkoon ja osasin odottaa kovia tuloksia. Jään mielenkiinnolla seuraamaan, miten hän osuu Tallinnassa vajaan viikon kuluttua.