Urheilu

Alina Mattilalle kisat jäivät haaveeksi

LEHTIKUVA
LEHTIKUVA

PASI HAUTALA

Yläneen Kirin korkeushyppääjä Alina Mattila tavoitteli Jyväskylässä Madridin EM-hallikisojen tulosrajaa 186, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta Mattila ei kisalippua onnistunut ansaitsemaan.

Nuorten 17-22-vuotiaiden SM-hallikisoissa ylimääräisen näyttöpaikan saanut Mattila selvitti 180 ilmavasti ja haki seuraavaksi sentin parannusta kauden parhaaseensa (185), mutta hallikausi ei saanut kruunukseen Espanjan reissua.

- Marraskuussa vaihdoimme valmentajani Seppo Haaviston kanssa tekniikkaani ja oletimme, että hallikausi voi mennä syteen tai saveen, sanoi Mattila ja otti tyynesti sen, ettei kova raja ylittynyt.

Mattila siirtyi ns. tuplakäsitekniikkaan, jossa käsien ylösvienti tapahtuu yhtäaikaisesti. Sunnuntaina tekniikka oli kunnossa, sillä varsinkin toinen yritys korkeudesta 186 oli mainio.

- Alkukisa oli takkuista. Jalat ei meinanneet liikkua mihinkään, analysoi Mattila pitkää kisaa, jossa hän joutui suorittamaan lämmittelyhyppynsä kilpailun kuluessa. Korkeuskilpailu kesti kaikkiaan lähes 2,5 tuntia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

22-vuotias Alina Mattila on jo pitkään asunut ja opiskellut Jyväskylässä, mutta on pysynyt uskollisena kasvattajaseuralleen Kirille.

- On täällä paikallisesta Jyväskylän Kenttäurheilijoista kyselty, josko siirtyisin seuraan, mutta Yläneen Kiri on hoitanut hyvin asiani, eikä seurasiirtoon ole ollut aihetta, totesi Mattila.

Frösén jää pois

Kuulantyöntäjä Mika Vasara valittiin sunnuntaina Suomen yleisurheilun EM-hallijoukkueeseen. Vasara jäi lauantaina Jyväskylässä työnnetyssä karsinnassa toiseksi Conny Karlssonin jälleen tuloksella 19,47 eikä ylittänyt EM-hallirajaa 19,65.

Suomen urheiluliitto SUL valitsi kuitenkin Vasaran joukkueeseen, sillä pieksämäkeläinen työnsi rajatuloksen 19,65 Tampereen Tähtien kisoissa helmikuun puolivälissä.

- Näin se pitää mennä. EM-hallit ovat sopiva paikka mennä hakemaan arvokisakokemusta, Vasara totesi.

Kuopiossa opiskeleva 21-vuotias kuulantyöntäjä pukkasi sunnuntaina Jyväskylässä jatkuneissa junioreiden ja nuorten SM-kisoissa 22-vuotiaiden hallimestariksi tuloksella 18,98.

Tulevassa viikonvaihteessa Madridissa käytävissä EM-hallikisoissa Suomen kuulantyöntäjät ovat Ville Tiisanoja , Karlsson ja Vasara.

Aiemmin EM-joukkueeseen nimetty korkeushyppääjä Oskari Frösén jää kisoista pois. Hän loukkasi takareittään Karlstadissa käydyssä kilpailussa. Frösén katsoi parhaaksi jättää lopun hallikauden väliin ja keskittyä varmistamaan, että jalka kestää Helsingin MM-kisoihin tähtäävän harjoittelun.