Urheilu

Pirnes ja Saarela iskivät voittomaalit ylivoimalla

TIMO SJÖMAN

Äijänsuo on ollut SaiPalle perinteisesti vaikea paikka. Myös lauantain kierroksella idän ihmeet jäivät pisteittä, kun Lukko teki avauserässä voittoon tarvittavat maalit. Tehojen takana oli ketju Sami Torkki - Esa Pirnes - Pasi Saarela .

Torkki veti ensin henkeä jäähyboksissa ja kentälle päästyään käytti SaiPan vaihtovirheen hyväksi, riisti kiekon ja siirsi sen Pirnekselle, joka tarjoili avopaikan Saarelalle.

- Ei noista paikoista voi erehtyä, iloitsi Saarela osumaansa, joka katkaisi lähes kuukauden pituisen maalittoman kauden.

- Tärkeä maali joukkueelle.

Saarela ei niinkään ole ajatellut omaa maalipörssiään kuin joukkuetta. Ennen TPS- ja SaiPa-voittoja oli alla neljä tappiota.

- Jos joukkue ei voita, silloin omakin tehottomuus harmittaa. Nyt tulivat isot pisteet. Voittoja me tarvitsemme.

Roloson kuin yksi puolustajista

Ensimmäisen erän lopussa Lukko sai toisen ylivoiman. Saarela otti kiekon maalin takana ja näki oman pelaajan, joka oli Pirnes. Hän pääsi iskemään läheltä 2-0. Jälleen Torkki teki hyvää pohjatyötä, vaikka ei saanutkaan pisteitä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

SaiPa pelasi liikkuvaa ja fyysistä peliä. Vaarallisten vastahyökkäysten myötä maalipaikkoja syntyi raumalaispäätyyn, mutta Dwayne Roloson oli vireessä. Nolla särkyi vasta viimeisellä minuutilla.

Jukka Rautakorpi piti maalivahtinsa aktiivisesta pelistä.

- Roloson osallistuu kiekolliseen pelaamiseen ja on melkein kuin yksi puolustaja. Tärkeä mies tässä ottelussa.

Tämän ja viime kaudenkin vierailut Raumalle ovat tuottaneet SaiPalle pelkkiä tappioita. Samoin Lukko on tämän kauden koitoksissa hävinnyt SaiPalle tiukat vieraspelinsä. Saarela ei löytänyt mitään erityistä selitystä vieraspelien nihkeydelle.

- SaiPa on taisteleva joukkue ja pelasi nytkin hyvin.

SaiPa jaksaa yrittää

Vaikka SaiPa on menettänyt jatkomahdollisuutensa, ei pelistä puutu yritystä.

  Ottelun lopussa joukkue haki kavennusta ilman maalivahtia. Yritys päättyi Lukon 3-0-osumaan. Markku Tähtinen olisi voinut itsekin yrittää maalia, mutta herrasmiehen tavoin syötti erinomaisen pelivireen löytäneelle Jaakko Hagelbergille , joka teki kauden kolmannen maalinsa.

Niin SaiPaa kuin TPS:ää vastaan Lukon kolmos- ja nelosketjut ovat taistelleet sellaisella sykkeellä, että jatkoa ajatellen se lupaa hyvää.

Vaarallisuutensa vieraat osoittivat tekemällä kavennuksen viimeisellä minuutilla, kun Lukko jo odotti loppusummeria.