Urheilu

Kahden sekunnin
ero yllätti Poutiaisen

Reilun kahden sekunnin ero kärkeen San Sicarion rinteillä Italiassa lasketussa naisten supersuurpujottelun maailmancupin osakilpailussa jätti Tanja Poutiaisen mietteliääksi. Hän koki, että matka sujui liukkaasti ja virheittä.

- Itsekin ihmettelin eroa. Tuntui siltä, että se oli paras super-g:n kisa mitä olen laskenut, enkä mielestäni tehnyt matkalla isompia virheitä, Poutiainen sanoi.

Poutiainen sijoittui kilpailussa 39:nneksi. Kisan voitti Ruotsin Anja Pärson , jolle Poutiainen jäi 2,17 sekuntia. Italian Isolde Kostner oli toinen 0,57 sekunnin erolla kärkeen. Kolmannen sijan jakoivat Itävallan Michaela Dorfmeister ja Slovenian Tina Maze.

Vaikka perjantai oli Poutiaisen mielestä "hyvä treenipäivä", suureksi venähtänyt ero kärkeen jäi kaivelemaan.

- Super-g:ssä kaikki on laskulinjoista kiinni. Täytyy oikein katsoa videolta missä niitä eroja ja virheitä tuli, Poutiainen totesi.

  Poutiaisella ei ole vaadittuja FIS-pisteitä, joten hän ei voi toteuttaa alkuperäistä ajatustaan ja osallistua San Sicarionin rinteillä laskettavaan alppiyhdistetyn maailmancupin osakilpailuun. Hän jatkaa Italiasta suoraan Sveitsiin harjoittelemaan Lenzerheidenin rinteisiin maailmancupin finaaleja varten.

Perjantainen voitto vahvisti Pärsonin naisten maailmancupin kokonaiskilpailun johtoa, etenkin kun cupissa toisena oleva Kroatian Janica Kostelic jäi viidenneksi.

Pärson otti uransa 25. kisavoiton ja nousi cup-voittojen määrällä mitattuna kautta aikain toiseksi menestyneimmäksi ruotsalaiseksi alppihiihtäjäksi Pernilla Wibergin (24 cup-voittoa) ohitse. Ingemar Stenmark voitti urallaan 86 maailmancup-kilpailua.