Moottoriurheilu

Punainen päivä

F1-kolumni 25.2.
Tasan viikon kuluttua formula 1 -väki on saanut ensimmäiset osviitat, mitä uusi kausi uusine sääntöineen tuo tullessaan. Silloin takana on jo ensimmäinen Grand Prix -harjoituspäivä Australiassa.
   Nyt perjantaina lauteille kasattiin vielä viimeiset lisäjännitteet, kun MM-sarjan paras ja kenties myös huonoin talli esittelivät uuden kalustonsa.
   Päivä oli todella punainen: Ferrarilla se tuli tutusta autoväristä, Jordanilla taas sykähdyttävästä esiintymispaikasta Moskovan Punaisella torilla.
   Maranellossa ei tällä vuosituhannella ole esitelty kuin mestariautoja.
   Fiat-patruuna Luca di Montezemolo haluaakin jatkaa sujuvaa laskutoimitusta kuin alakoulussa: yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi, kuusi - ja sitten tulee seitsemän.
   Vaikka Ferrari yhä nojautuu kaikki mestaruudet voittaneeseen miehistöön, tulevaisuus on kuitenkin myös kuvioissa. F2005 on entistä enemmän italialainen Ferrari, kun sen pääpiirtäjä on Aldo Costa - tulevaisuuden tähti jos kuka.
   Näin MM-sarjaan lähtee ensimmäinen italialaisen suunnittelijan luoma Ferrari 21 vuoteen. 1984 Ferrarista vastasi Mauro Forghieri, joka nykyään luo mainetta kynänvarressa Auto Sprint -lehden kolumnistina.
   Jordanin esittelystäkään ei tähtiä puuttunut. Ainoa ero Ferrariin oli, että kaikki arvostetuimmat esiintyjät olivat ulkopuolisia - Venäjän presidentistä Vladimir Putinista F1-pääjehu Bernie Ecclestoneen.
   Jordan on tämän vuoden voittonsa jo saanut. Se on, kun talli on yhä elossa. Uhkaa siitä ei ole kenellekään. Minardikin on saanut vihdoin uuden haasteen - tavoittaa ja ohittaa Jordan valmistajien MM-sarjassa.
TS/Heikki Kulta