Urheilu

Malvalehto on valmis aikuisten kisoihin

LEHTIKUVA<br />Kolminkertainen nuorten maailmanmestari Mona-Liisa Malvalehto (oik.) starttaa tänään uransa ensimmäiseen aikuisten arvokisaan. Muut Suomen naissprintterit ovat Aino-Kaisa Saarinen (toinen oikealta), Virpi Kuitunen ja Kirsi Välimaa. Pirjo Mannisen on tyytyminen varanaisen rooliin.
LEHTIKUVA
Kolminkertainen nuorten maailmanmestari Mona-Liisa Malvalehto (oik.) starttaa tänään uransa ensimmäiseen aikuisten arvokisaan. Muut Suomen naissprintterit ovat Aino-Kaisa Saarinen (toinen oikealta), Virpi Kuitunen ja Kirsi Välimaa. Pirjo Mannisen on tyytyminen varanaisen rooliin.

Hannu Patana

Kolminkertainen nuorten maailmanmestari Mona-Liisa Malvalehto valmistautuu tyynin mielin ensimmäiseen aikuisten MM-starttiinsa.

- Tämä on tärkein startti tähän asti.

- Nuorten kisat on kierretty ja nyt ovat aikuisten kilpailut vuorossa, mietti Malvalehto.

Jännittääkö?

- Olen yrittänyt olla mahdollisimman rennolla mielellä ja välttää ylilatautumista, Malvalehto vakuutti, kun starttiin oli aikaa vielä kaksi vuorokautta.

- Ei tämä ole sen kummempi kisa kuin normaali maailmancupin osakilpailu.

- Tosin minulla on niitä tällä kaudella ollut vain yksi, Reit im Winkl'ssä, Malvalehto muistutti.

Juuri ennen MM-kisoja hiihdetyssä maailmancupin perinteisen spritntissä Malvalehto oli neljästoista. Kilpailun voitti Virpi Kuitunen.

Mona-Liisa Malvalehto on epäonnistuneen viime kauden ja alkukauden sairastelujen jälkeen noussut Suomen huippujoukkoon.

Jämijärven SM-kisoissa hän oli perinteisessä sprintissä Kuitusen jälkeen toinen. Keravalla Malvalehdosta leivottiin takaa-ajon Suomen mestari. Se oli myös ensimmäinen aikuisten mestaruus.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nuorten puolella Malvalehto on voittanut kahdesti vapaan sprintin MM-kultaa.

Voitot tulivat 2002 Schonachista ja 2003 Sollefteåsta. Sollefteåssa hän oli ykkönen myös perinteisellä vitosella. Lisäksi nuorten kisoista jäi käteen viesteistä yksi kulta ja yksi hopea.

Lyhyt rata sopii hyvin

Oberstdorfissa Mona-Liisa Malvalehtoa odotti mieluinen yllätys, sillä naisten sprinttimatkalla ladulla on pituutta vain 900 metriä.

- Se sopii minulle hyvin, Malvalehto sanoi.

- Kuulin muutoksesta vasta täällä, eikä se minulle ainakaan huonompaan suuntaan ole.

- Radassa on yksi selvä nousu, sen jälkeen lasketaan alas ja maalisuoralla pääsee vielä pukkaamaan. Tasatyöntö on viime aikoina kulkenut ihan hyvin.

- Kyllä sen lenkin pitäisi jaksaa täysillä alusta loppuun.

Malvalehto lähtee alusta lähtien tosimielellä matkaan, varmisteluihin ei aika-ajossa ole varaa.

- Ensin paikka kuudentoista joukkoon ja siitä sitten kahdeksan parhaan joukkoon, Malvalehto suunnittelee ja toivoo selviävänsä haavereitta.

Viretila päällä

Malvalehto saapui kisapaikalle jo viikko sitten maanantaina. Hotellikuoleman hän on pystynyt välttämään hyvin.

- Aika on kulunut treeneissä, olen käynyt katsomassa muiden kilpailuja ja kävelyllä keskustassa, Malvalehto kertoi.

- Pieni viretila on olut päällä koko ajan.

Hän on pyrkinyt kisapaikkakunnalla noudattamaan samanlaista rytmiä kuin kotona. Ounasvaaraan Hiihtoseuraa edustava Mona-Liisa Malvalehto asuu nykyään Lahdessa yhdessä mäkihyppääjä Veli-Matti Lindströmin kanssa.

- Kaikki valmistavat harjoitukset ovat sujuneet hyvin, kaikki on kunnossa, Malvalehto sanoi ennen Oberstdorfin MM-starttia.

- On tässä jo odoteltu, että pääsisi ladulle.