Urheilu

Järvenpää ja
Halkoaho
kaksois-
mestareiksi

Kaksi urheilijaa ylsi Turun SM-hallikisoissa kahteen mestaruuteen. Suodenniemen Urheilijoiden Johanna Halkoaho otti lauantaisen pituushyppykultansa lisäksi kirkkaimman mitalin 60 metrin aidoista.

Toinen tuplamestari oli Kokkolan Veikkojen Mari Järvenpää , joka voitti lauantaina 1500 metriä ja oli nopein myös sunnuntaina 800 metriä ajalla 2.06,71.

Johanna Halkoaho otti pika-aidoista jo neljännen mestaruutensa. Kaikkiaan Halkoaholla on hallista jo 12 mestaruutta kolmesta eri lajista.

Seuratoveri Wilson Kirwa murskasi Lahden Ahkeran Juha Kukkamon haaveet tuplamestaruudesta puristamalla Kukkamon ohi ja mestariksi 800 metrillä. Kummankin haaveet EM-hallista haihtuivat loppuaikaan. Kirwan voittoaika 1.53,36 jäi lähes kolmen sekunnin päähän SUL:n viimeisestä vaatimuksesta.

EM-näyttönsä jo antaneet seiväsmiehet Mikko Latvala ja Vesa Rantanen hallitsivat SM-kisaa. Latvala vei mestaruuden ylittämällä toisellaan 546, mutta 566 oli Haapajärven Kiilojen miehelle vielä liikaa. Rantaselle riitti SM-hopeaan 531, jonka hän ylitti ensimmäisellään.