Urheilu

Takaa-ajo jätti viestivalintoihin pohdittavaa

LEHTIKUVA<br />Virpi Kuitusen kuntoisuus maanantain viestiin on yhä arvoitus.
LEHTIKUVA
Virpi Kuitusen kuntoisuus maanantain viestiin on yhä arvoitus.

Suomen naishiihtäjät antoivat valmentajalleen Ismo Hämäläiselle viikonlopuksi rutkasti pohdittavaa. Hämäläisen pitäisi mielellään sunnuntai-iltaan mennessä päättää, ketkä neljä hiihtävät maanantaina 4x5 kilometrin viestissä. Viestin kaksi ensimmäistä osuutta hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla, kaksi jälkimmäistä vapaalla.

Virpi Kuitunen oli lauantaina edelleen sivussa kilpaladuilta, koska ei ehtinyt toipua riittävästi vajaan viikon vaivanneesta flunssastaan. Lisäksi Kirsi Välimaan ja Aino-Kaisa Saarisen takaa-ajokilpailut olivat vaisua menoa, varsinkin heidän vahvimmalla tyylillään perinteisellä. Välimaa tuli suksien vaihtoon 19. sijalla yli minuutin kärjestä ja Saarinen vasta 25:ntenä jo 1.16 kärjestä.

- Yhden suoritus oli kohdallaan, kaksi pettyi, Hämäläinen kuvasi takaa-ajoa, jossa Riitta-Liisa Lassila oli kahdeksas.

Lopputuloksissa 28:nneksi (2.54,5 kärjestä) jäänyt Välimaa sanoi, että kropassa alkoi painaa perinteisen hiihtotavan toisella 3,75 kilometrin kierroksilla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Loppu oli raskaan oloista hiihtoa, Välimaa kertoi.

Mitalitoive elossa

Myös Saarisella oli kroppansa kanssa vaikeuksia. Aivan alkumatkalla hän oli kärkiryhmässä, mutta menetti sitten nopeasti asemansa. Sijaluku 31 yli kolme minuuttia kärjestä oli jotain aivan muuta kuin hiihtäjä odotti.

Hämäläisen viestipohdinnan kynnyskysymyksiin kuuluu myös se, luottaako hän Pirjo Mannisen osaamiseen vapaalla hiihtotavalla. Manninen on luistellen onnistunut tällä kaudella sprinteissä, mutta normaalimatkalla oikeastaan vain Jämin SM-kisoissa. Lassila on varma nimi vapaan viestiosuudelle, mutta toinenkin hiihtäjä tarvitaan.

- Torstain kilpailun jälkeen Pirjon tilanne on parantanut, mutta sunnuntain harjoituksen jälkeen katsotaan, Hämäläinen ennakoi ja vakuutti, ettei viestin mitalitoiveesta ole luovuttu.

Perinteisille osuuksille viestihiihtäjät valittaneen kolmikosta Kuitunen, Saarinen, Välimaa. Heistä etenkin Saarinen voi tarvittaessa hiihtää viestissä myös vapaata.

Naisten viesti hiihdetään maanantaina kello 13.30. Joukkue pitää ilmoittaa järjestäjille kaksi tuntia ennen kisaa.