Urheilu

Loimu jo lähellä lento-
pallon pudotuspelejä

TS/TS/Saara Pelkonen<br />Joukkueidensa hakkurit Marko Aho (vas.) ja Diego Bonini ottivat verkolla mittaa toisistaan. Boninin Loimu oli tällä kertaa selvästi Ahon NaPaa vahvempi.
TS/TS/Saara Pelkonen
Joukkueidensa hakkurit Marko Aho (vas.) ja Diego Bonini ottivat verkolla mittaa toisistaan. Boninin Loimu oli tällä kertaa selvästi Ahon NaPaa vahvempi.

PEKKA JÄRVIÖ

Raision Loimu otti vankan askeleen kohti lentopallon SM-liigan pudotuspelejä. Alaloppusarjan kärkiottelussa Napapiirin Palloketut Rovaniemeltä oli muutamia hetkiä lukuun ottamatta selvästi vastaantulijana, eikä Loimun puhtaassa 3-0 (26-24, 25-18, 25-21) voitossa suurtakaan ihmettelemistä ollut.

Loimun lähtökohta peliin oli ongelmallinen, sillä Teppo Heikkilä oli aamun harjoituksissa loukannut nilkkansa ja on ennakkoarvioiden mukaan sivussa kaksikin viikkoa.

Kokenut Sakari Jokinen korvasi Heikkilän kuitenkin aivan loistavasti.

Ensimmäinen ja kolmas erä etenivät samalla tavalla. NaPa hallitsi alkuhetkiä ja ensimmäisen erän teknisellä aikalisällä tilanne oli vieraille 8-4. Loimu pääsi kuitenkin peliin kiinni ja varsinkin Matti Oivanen oli rovaniemeläisille lähes pitelemätön. Erä päättyi lopulta Diego Boninin iskuun, joka vei pallon torjunnan kautta katsomoon.

Jos oli Oivanen avauserän hahmo, nousi toisessa esiin Jimmy Hernandez . Tasaisen varmasti mies napsi pisteitä kotiin ja mm. torjui yksinään NaPa:n Markon Ahon iskun.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Avauserää noudattaen Bonini sinetöi tämänkin erävoiton. NaPa ei onnistunut heräämään kolmanteenkaan erään.

Passari Agris Leitis haki passeillaan äärimmäisen yksipuolisesti joko Ahoa tai Kristjan Öuekallasia , kun taas keskimiehet Markus Peltonen ja Jukka Lehtonen pomppivat verkon vieressä suurimmaksi osaksi tyhjän pantteina. Loimu pelasi joukkueena varmasti, eikä sortunut hermoiluun edes silloin, kun NaPa tuli 21-17 -tilanteesta lukemiin 21-20.

- Tässä pelissä homma toimi niin hyvin, ettei valmentajan tarvinnut paljonkaan sanoa, sillä pelaajat tiesivät itse, mitä piti tehdä, iloitsi Loimun Ruslan Zhbankov .

- Sakari Jokinen oli yllätyskortti, ja kaiken lisäksi hänen rauhallisuutensa ja varmuutensa tarttui myös muihin pelaajiin, Zhbankov jatkoi.

Edellä mainittujen raisiolaisonnistujien joukkoon voidaan lukea myös passari Juha Huhta . Viime pelit passarina pelannut Simo-Pekka Olli oli sivussa kuumeen ja jalkavamman johdosta.

NaPa:n valmentaja Pasi Rautio ei omiaan silitellyt.

- Oma hyökkäyspelimme ei toiminut lainkaan. Passarillamme oli ongelmia, joskaan ei vastaanottommekaan ollut kohdallaan. Pelimme oli kaiken kaikkiaan hyvin väkinäistä, summasi Rautio.

Marko Ahon peli oli hyvin aaltoilevaa, hyvää suoritusta seurasi paha epäonnistuminen. Kristjan Öuekallas säilytti vieraista parhaiten tasonsa.