F1

Räikkönen muisti
taas SOS-lapsikyliä

Turun Sanomat
HEIKKI KULTA
25-vuotias formulatähti Kimi Räikkönen kantaa huolta vähemmän onnekkaista nuorista ja lahjoitti toisena vuotena peräkkäin Monacon Grand Prix -tempauksen tuoton SOS-lapsikylien hyväksi.
   Marraskuussa 2003 Räikkösellä oli ojentaa 18 000 euron sekki Espoon SOS-lapsikylässä järjestetyssä tilaisuudessa. Maanantaina pienimuotoisemmassa tapaamisessa lapsikylän väen kanssa VM Karting Centerissä Kimiä kiiteltiin 34 600 euron lahjoitussummasta.
   - Tavoitteemme on ensi vuonna kerätä vielä suurempi summa tähän samaan tarkoitukseen. Etukäteen kysyntä Monacon venepaikoista on ollut lupaavaa, Räikkösen manageri Steve Robertson kertoi Turun Sanomille.
   Puolet summasta menee viime vuoden tapaan Suomen ja puolet tällä kertaa Latvian SOS-lapsikylille.

Schumacher
harhauttelee

   Räikkönen kiirehtii Suomesta Valencian testeihin. Kimi pääsee keskiviikkona ja torstaina mittaamaan McLarenin uuden MP4-20 -auton kilpailukykyä suoraan uusimman Ferrarin, BAR-Hondan, Renaultin ja Williamsin kanssa.
   Michael Schumacher ajoi MM-kauden aloittavalla Ferrarin F2004M-mallilla kolme päivää Barcelonassa, mutta jäi joka päivä vajaat puoli sekuntia Räikkösen keskiviikkona uudella McLarenilla saavuttamasta 1.15,5 -tasosta.
   Kun Schumacherin testi sunnuntaina päättyi nestejärjestelmän aiheuttamaan moottorivikaan, maailmanmestari alkoi jo maalailla synkkiä pilviä taivaalle.
   - Me aloitamme kauden autolla, joka on saavuttanut jo huippunsa. Kilpailijamme tulevat mukaan uusilla autoilla, jotka pystyvät koko ajan vain parantamaan. Vaikka he vasta opettelevat autojaan, aikaa on kuitenkin kuukausi.
   - Voi olla, että alkukaudella menetämme joitakin pisteitä. Onneksi kausi on pitkä ja pystymme sitten kirimään menetykset umpeen, kun pääsemme uuteen autoomme, Schumacher pohdiskeli.
   Räikkönen ei ottanut virkaveljensä valituksia vakavasti.
   - Niinhän ne ovat puhuneet ennenkin ja olleet sitten kuitenkin avauskisassa sekunnin muita nopeampia, Räikkönen muistutti.
   - Ferrari on ennenkin aloittanut vanhalla autolla eikä se ole tahtia haitannut.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Moottori
nyt iskussa

   Vuosi sitten McLarenilla tuskailtiin moottoripulmia. Nyt Mercedeksen johtaja Norbert Haug on voimainsa tunnossa ensimmäisen testijakson jälkeen.
   - Ajoimme koko Barcelonan jakson yhdellä moottorilla ja se kesti ongelmitta 1 100 kilometriä ja toimi varmasti kuin sveitsiläinen kello.
   - Juan Pablo Montoya ajoi sekä torstaina että perjantaina yli GP-kisapituuden. Lisäksi saavutimme erittäin hyviä kierrosaikoja, Haug kiitteli.