Urheilu

Pärson saalisti MM-kultaa
supersuurpujottelussa

Ruotsin Anja Pärson voitti naisten supersuurpujottelun MM-kultaa alppihiihdon MM-kisoissa Italian Santa Caterinassa sunnuntaina. Maailmanmestaruus oli ruotsalaiselle ensimmäinen alppihiihdon vauhtilajeissa. Pärson, 23, laski haastavan radan aikaan 1.17,64 ja päihitti toiseksi yltäneen Italian Lucia Recchian 0,45 sekunnilla. Yhdysvallat sai jo kisojen toisen mitalinsa, kun Julia Mancuso venyi pronssille (-0,76 Pärsonista).

- En unelmoinut tästä vielä tänä vuonna. Kun tulin maaliin, uskoin päässeeni viiden parhaan joukkoon, koska olin tehnyt joitakin virheitä. Sitten kaverit alkoivat ajaa ulos yksi toisensa jälkeen, Pärson hehkutti.

Vaikka Pärson kuuluu alppihiihdon suuriin nimiin, voidaan ruotsalaisen voittoa pitää yllätyksenä. Mitalikolmikon muutkaan jäsenet eivät ole tottuneet huippusijoituksiin. Recchia on aiemmin yltänyt kerran kolmen joukkoon maailmancupissa. Mancuso, 20, juhli palkintosijaa nyt ensimmäisen kerran aikuisten kisoissa.

- Olin laskuuni tyytyväinen, mutta alas oli tulossa vielä niin monta hyvää laskijaa, että pronssini oli aivan mieletön juttu, Mancuso hihkui.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Santa Caterinan rata oli MM-arvon kunniaksi sopivasti vaikea, jonka saivat todeta puolustava maailmanmestari, Itävallan Michaela Dorfmeister , hänen maannaisensa Alexandra Meissnitzer sekä Saksan Martina Ertl . Ennakkosuosikeista kukaan ei selviytynyt maaliin asti.

  Pärson otti supersuurpujottelun ja syöksylaskun mukaan kilpailuohjelmaansa vasta viime vuonna. Maailmanmestaruuksia hänellä on aiemmin kaksi: pujottelusta vuodelta 2001 ja suurpujottelusta edellisistä St. Moritzin MM-kisoista 2003.

- Harjoittelin vauhtilajeja kovaa kesällä ja tässä on siitä palkinto, mutta en olisi ikinä kuvitellut saavani mitalia tänään, Pärson puhkui.

Pärson on aiemmin laskenut kolmen joukkoon supersuurpujottelussa vain kerran, Cortina d'Ampezzossa tammikuun puolivälissä.