Urheilu

HC Dennis turnasi
voitokkaasti Ruotsissa

PEKKA JÄRVIÖ

HC Dennis otti arvokkaan voiton Tukholmassa ja Eskilstunassa pelatussa käsipallon Mälardals Cupissa. Turkulaisten ohella cupissa olivat mukana Elitserienin IF Guif ja Irsta Västerås. HCD:n turnausvoitto ratkesi maalieron turvin.

Dennis pelasi Ruotsissa yhteensä viisi peliä, joista kolme oli harjoitusotteluita (häviöt Hammarbylle 18-29 ja Irstalle 23-29 sekä voitto Guifista 34-26). Kolme muuta peliä kuului sitten cupiin. Ensin Irsta kukisti toistamiseen Denniksen, nyt maalein 28-25, mutta Guif joutui jälleen tunnustamaan turkulaiset paremmikseen lukemin 31-26. Kun päätöspelissä Guif voitti Irstan vain kolmella maalilla, juhli HCD turnausvoittoa.

- Olen varma, että nämä pelit ovat suureksi avuksi, kun keväällä ratkaistaan SM-sarjan parhaita. Perjantain pelit olivat vaikeita, kun olimme aamulla Kapellskärissä ja kulutimme vain aikaa Tukholmassa. Lauantaina ja sunnuntaina sen sijaan pääsimme ruotsalaiseen pelirytmiin jo hyvin kiinni, myhäili Denniksen valmentaja Tomi Salminen .

Salminen oli kokonaisuudessaan mielissään pelaajiensa suorituksista, mutta erityisesti uuden maalivahdin Sebastién Ehnevidin ja Bert-Jan Pustonskin otteet olivat kerrassaan erinomaisia.

- Ehnevid osoitti olevansa huippuveskari, joka nopeasti pääsi meidän puolustussysteemeihin kiinni. Pustonski puolestaan pelasi erittäin paljon ja oli koko ajan todella tehokas, suitsutti Salminen.