Urheilu

Kuumeinen Ahonen kurkotti Zakopanessa toiseksi

LK/REUTERS<br />Janne Ahosen kunto ei ole kadonnut. Zakopanessa tuli sunnuntaina toinen sija, vaikka mies kärsi kuumeesta.
LK/REUTERS
Janne Ahosen kunto ei ole kadonnut. Zakopanessa tuli sunnuntaina toinen sija, vaikka mies kärsi kuumeesta.

MATTI HOVISEPPÄ

Janne Ahonen osoitti uskomattoman kilpailukykynsä sunnuntaina Puolan Zakopanessa yltämällä kuumepotilaana toiseksi maailmancupin mäkikilpailussa isäntämaan Puolan Adam Malyszin jälkeen. Yli 30 000:n mylvivän katsojan innoittamana Malysz voitti Hollolan ylpeyden noin seitsemällä pisteellä.

Hyppääjien pistesaldot olivat 278,2 ja 270,9.

Asiantuntijoiden mukaan lauantai-iltana korkeaan kuumeeseen sairastuneen Janne Ahosen liidot voidaan panna lähes Quinnesin ennätysten kirjaan.

- Se oli rautainen osoitus miehen loistavasta fyysisestä ja henkisestä vireestä, kehui päävalmentaja Tommi Nikunen.

Kuumeisella sankarilla itsellään oli taas aivan oma käsityksensä asiasta:

- Kuume saattoi antaa hyppyihini kaipaamaani rentoutta.

Lääkekuurille sunnuntaiaamuna joutunut Ahonen sanoi olevansa tyytyväinen lentoihinsa Zakopanen suuressa mäessä viikonloppuna.

Ahonen ei pelkää Adam Malyszia

Ahonen aikoo hakeutua heti Suomeen palattuaan maanantaina lääkärille toivoen kuumeen laskevan nopeasti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Lyhyt sairaus ei vaikuttaisi paljonkaan hyppytasooni.

Tärkeintä Ahosen mukaan olisi päästä äkkiä kotimäkeen harjoittelemaan täysipainoisesti. Suomen ykköskotka haluaa vuolla kultaa myös viikon kuluttua Lahdessa pidettävissä SM-kisoissa.

Ahonen aikoo olla kovimmassa iskussa kolmen viikon kuluttua Oberstdorfissa alkavissa MM-kisoissa. Hän ei pelkää Zakopanessa täyden potin kerännyttä Adam Malyszia, joka nousi maailmancupissa jo hänen takanaan toiseksi ohittaen Tshekin Jakub Jandan. Tosin eroa Ahosen ja Malyszin välillä on vielä 532 pistettä.

- Tämä urheilulaji on sellainen, että jopa 15 hyppääjällä on mahdollisuus yltää kultaan kuluvan vuoden mäkihuipentumassa, Janne ennusti.

Jussilainen ilahdutti toisellaan

Risto Jussilainen pääsi sunnuntaina omalle tasolleen vasta toisessa, 131,5 metriä kantaneessa hypyssään, joka kuului päivän pisimpiin.

- Tuuli pyöri takaa niin arvaamattomasti ensimmäisessä ponnistuksessa, ettei ollut mitään saumoja päästä pidemmälle. Harmi, sillä se oli kaikin puolin kelvollinen suoritus, jyväskyläläinen analysoi 122,5 metrin liitoaan.

Jussilainen sanoi tietävänsä, miksi hänen ponnistuksensa karkaavat joskus harakoille:

- Selkäni ei ole ylämäessä riittävän suorassa asennossa.

Hautamäellä aina samat kommentit

Oli Matti Hautamäen leiskautus minkälainen tahansa, Puijon Hiihtoseuran miehellä on suorituksestaan lähes aina vakioarvio:

- Siinä ei ollut juurikaan mitään hyvää, luonnehti kisassa kymmenenneksi kurkottanut Hautamäki 129 metrin venytystä, joka kuului ilman muuta päätöskierroksen pisimpiin ja näyttävimpiin lentoihin.

Hautamäen hypyt ovat liitäneet harjoituksissa koko ajan erinomaisesti, mutta kilpailuissa ne ovat latistuneet.

- Kai minun suurin vikani on liiallinen yrittäminen, totesi 23-vuotias erittäin hyvää englantia puhuva mäkimies.

Ounasvaaran Kimmo Yliriesto pääsi taas cup-pisteille 24. sijallaan tasaisen mukavilla hypyillään. Kumpikaan leiskautus ei ollut aivan huippuluokkaa mutta ei silti epäonnistunutkaan. Ahosen seurakaveri Akseli Kokkonen oli 29.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa Matti Hautamäki sinnittelee kahdeksantena, ja Risto Jussilainenkin hyppäsi kohosi lajin eliittiin eli 15:nneksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy