Urheilu

Ringeten
valtikka
vahvasti
Lännellä

MARKKU TERÄSVAARA

Länsi voitti viikonloppuna Luvialla ringettehistorian ensimmäiset Itä-Länsi-tähdistöottelut niin nuorissa kuin naisissa. Naisissa Länsi voitti maalein 8-2 ja tytöissä 5-3.

Sunnuntaina pelatussa naisten ottelussa Idän joukkue aloitti vahvasti ja teki avausmaalin jo parin minuutin pelin jälkeen. Lännen kuittaus tuli erän lopulla ja toisessa erässä joukkue meni sitten menojaan. Erityisesti loisti VG-62:n Marja Koponen .

- Olihan meillä mukana enemmän maajoukkuepelaajia. Kävi tosissaan sääliksi vastustajan pakkeja, kun päät pyörivät minne sattui ja tilanteita tuli joka puolelta, myönsi ylivoiman Lännen valmentaja Tommi Tuominiemi.

Lännen kapteenilla Kirsi Pukkilalla oli ottelun jälkeen miellyttävä tehtävä ottaa vastaan Juuso-kiertopalkinto, jonka Luvialla kävi luovuttamassa lajin maahantuonut Juhani "Juuso" Wahlsten .

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Idän joukkueesta puolustaja Kristiina Heinonen ja Lännen joukkueesta erittäin pirteitä otteita esittänyt maalivahti Sari Haapalainen.

Jo lauantaina pelattu nuorten ottelu alkoi myös Idän painostuksella ja kahdesta ensimmäisestä laukauksesta tuli molemmista maali. Tuon jälkeen peli tasoittui ja toiseen erään lähdettiin tasatilanteessa 3-3.

Toisen erän puolivälissä oli Lännen joukkueella todellinen jäähysuma, mutta tuossa vaiheessa esiin nousi loistavasti torjunut maalivahti Hanna Hyttinen . Jäähyjen jälkeen Länsi teki nopeassa tahdissa kaksi maalia ja sinetöi loppunumeroiksi 5-3 ottaen ensimmäisen kiinnityksen kiertopalkintona jaettuun Pikku-Paavo-pokaaliin.