Urheilu

HIFK kiri päätöserässä TPS:n rinnalle ja ohi

Helsinki (Urheilutieto)

Turun Palloseuran toinen perättäinen vierasvoitto Helsingin IFK:sta jäi lauantaina kahdeksan minuutin päähän. Aggressiivisella puolustuspelillä ja hieman onnekkaillakin maaleilla 2-0 johtanut vierailija ei kuitenkaan pystynyt rypistämään loppuhetkillä, vaan HIFK paineli 4-2-voittoon.

- Tämä tappio menee täysin minun piikkiini. Jos johdamme kahdella maalilla vieraskentällä ja menetämme tuon johdon, on se puhtaasti johtamiskysymys, suomi päävalmentaja Jukka Koivu itseään ottelun jälkeen alkamatta vielä analysoimaan loppuminuuttien tapahtumia sen tarkemmin.

TPS vei tasaisen avauserän nimiinsä Tomi Sykön ohjattua Marko Kiprusoffin siniviivalaukauksen maalinedusmaskista. Toinen erä oli puhtaasti kotijoukkueen hallintaa, mutta TPS onnistui vielä pitämään helsinkiläiset poissa maalintekopaikoista.

- Vastustaja pakotti meidät osittain puolustuskannalle. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja haluun pelata yhtä suurinta mestarisuosikkia vastaan vieraissa. Saimme onnekkaat maalit, kun taas HIFK sai ensimmäisestä maalistaan riittävästi voimaa ja uskoa, tunnusti Koivu.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ottelun hurjimmat sykelukemat mitattiin päätöserässä. Täysi rähinä alkoi HIFK:n Roman Vopatin hurjasta vasemmasta suorasta TPS-puolustaja Craig Rivetin leukoihin. Kiekkoa Vopatin suojuksista kaivellut ja näin tshekin raivostuttanut Rivet keräili iskun jälkeen hampaitaan jäältä.

Jere Karalahdenkin kärsiessä hieman aiemmin saamaansa rangaistusta TPS pääsi kahden maalin johtoon seuranneesta ylivoimatilanteesta Antti Hulkkosen laukauksen pompattua Mika Alatalon käden kautta ohi HIFK-vahti Tomas Vokounin.

Tämän jälkeen HIFK saneli kaukalossa tahdin aiempaa kovemminkin. Kim Hirschovits rikkoi Teemu Lassilan nollan tasan kahdeksan minuuttia ennen loppusummeria, ja Turo Järvinen sivalsi alle kaksi minuuttia myöhemmin kauden avausmaalillaan pelin tasoihin.

- Saimme erän puolivälin jälkeen hengen päälle. Pitkään oli vaikeaa murtaa TPS:n puolustusta. Keskialue oli sumputettuna ja tuomarikin salli kiekottoman pelaajan estämisen, kertasi HIFK:n Timo Pärssinen ottelun kulkua.

Pärssinen ohjasi itse maalin edestä ottelun voittomaalin Brett Harkinsin millintarkasta syötöstä ennen Lasse Pirjetän tyhjään maalin tekemää 4-2-osumaa.

Kohta koittavan tammikuun lopun myötä umpeutuva SM-liigan siirtoaika pitää miehet kiireisinä vielä TPS-johdossakin. Jukka Koivu myönsi suoraan, että joukkue tarvitsee uuden ja laadukkaan keskushyökkääjän.

Antti Aallon paikalle on tarkoitus saada korvaaja. Lähipäivät tehdään tarkkaan töitä, ja on tarkkaan mietittävä, mikä on järkevää. Pitää muistaa, että uuden miehen on oltava täällä maanantai-iltana.

Koivu muistutti, että ei ole automaattisesti syytä olettaa joukkueen kasvavan. Jäällä kaarteluun ja omien tilastojen kaunisteluun keskittyviä "pelimiehiä" ei Palloseuraan haluta.