Urheilu

Rosberg ajaa tänään
viimeisen erikoiskokeensa

TS/Jussi Friman<br />Keke Rosbergin rallikuskin uralle pannaan piste tänään Rovaniemellä.
TS/Jussi Friman
Keke Rosbergin rallikuskin uralle pannaan piste tänään Rovaniemellä.

JUSSI FRIMAN

Kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaiskuljettajana formula ykkösten maailmanmestaruuteen ajaneen Keke Rosbergin pitkälle ja loisteliaalle uralle laitetaan tänään piste.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana vauhdinnälkäänsä ralliauton ratin takana tyydyttänyt vuoden 1982 maailmanmestari ajaa tänään illansuussa viimeisen erikoiskokeensa.

Vaikka Rosbergin vauhti paranee vuosi vuodelta, on hän tehnyt päätöksensä ja jatkossa hänet nähdään vain lumipenkan päällä arvostelemassa muiden suorituksia.

- On tämä edelleen helkkarin kivaa. Vauhti tuntuu hyvältä, mutta kun näet ajat, ne kertovat aivan muuta. Ongelma on kaikille sama. Kun on ajanut autokilpailuja, merkitsevät ajamasi ajat kaiken. En osaa olla turisti ja katsella ralliauton ikkunasta loistavia maisemia, Rosberg selvitti.

Vaikka Rosberg ei enää jatkossa nähdä ralliauton ratin takana, nähdään hänet varmuudella katsomon puolella.

Räikkösestä ei kommenttia

Viime päivinä isoja otsikoita saaneeseen Kimi Räikkösen tapaukseen Rosberg ei halua ottaa julkisesti kantaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Minulla on privaatti ja julkinen mielipide asiaan. Ne eroavat hyvin paljon toisistaan. Ymmärrän ja en ymmärrä tapahtunutta. Mika Salo ja Jyrki Järvilehto ovat arvostelleet asiaa lehtien palstoilla. Minä en sitä tee, pamauttaa Rosberg.

Perjantaina pakkassäässä käynnistyneessä Arctic Lapland rallissa Keken ja muiden formulatähtien esitykset olivat laadukkaita.

Kolmatta kertaa rallissa esiintyvä Mika Häkkinen aloitti varovaisesti, mutta jo toisesta erikoiskokeesta alkaen hän painoi kaasupoljinta raskaammalla jalalla.

- Raviradan maisemissa ajetulla ensimmäisellä erikoiskokeella oli paljon yleisöä ja olisi noloa ollut ajaa siellä pöpelikköön. Nautin vauhdin huumasta ja tavoitteeni on tänäkin vuonna selvitä maaliin saakka, paljasti Häkkinen.

Reilun kolmen viikon kuluttua ensimmäisen testiajonsa GP2-luokan formulalla ajava Heikki Kovalainen joutui tyytymään puhemiehen rooliin toimiessaan Timo Hulkkosen kartanlukijana.

Jatkossa osat tulevat vaihtumaan, sillä hänenkin tekee mieli ralliauton ratin taakse.

- Jos minulla olisi aikaa enemmän, ajaisin, enkä lukisi karttaa. Kyllä minä vielä joskus ajan täällä rallia, sillä tämä on hauskanpitoa.

- Automme pitäisi tulla tehtaalta ensi viikon alussa ja 22. helmikuuta ajan ensimmäiset kierrokset Paul Ricardin radalla, Kovalainen paljasti.