Urheilu

Hewitt eteni
unelmiensa
finaaliin

LK/REUTERS<br />Lleyton Hewitt sai hyvät hiet takoessaan Australian avoimen tennisturnauksen loppuotteluun ja Andy Roddickin jatkosta. Loppuottelussa Hewitt saa vastaansa Venäjän Marat Safinin
LK/REUTERS
Lleyton Hewitt sai hyvät hiet takoessaan Australian avoimen tennisturnauksen loppuotteluun ja Andy Roddickin jatkosta. Loppuottelussa Hewitt saa vastaansa Venäjän Marat Safinin

Lleyton Hewitt eteni ensimmäisen kerran urallaan Australian avoimen tennisturnauksen loppuotteluun kukistamalla välierässä perjantaina Yhdysvaltain Andy Roddickin 3-6, 7-6 (7-3), 7-6 (7-4), 6-1.

Hewitt kohtaa sunnuntain loppuottelussa Venäjän Marat Safinin.

Uransa kolmatta grand slam -turnausvoittoa tavoitteleva Hewitt on ensimmäinen australialaispelaaja turnauksen miesten kaksinpelin loppuottelussa 17 vuoteen.

Edellinen kotivoittaja on vieläkin kauempaa, vuodelta 1976, jolloin Mark Edmondson oli paras.

Valmis mihin tahansa

- Marat on voittanut tenniksen parhaan pelaajan ( Roger Federer ) ja hän pelaa erittäin hyvin. Minun täytyy vielä nostaa tasoani, Hewitt sanoi.

Hewitt ei aiemmin ole koskaan edennyt Australian avoimissa neljättä kierrosta pitemmälle.

Ensimmäistä kertaa hän oli mukana jo 15-vuotiaana vuonna 1997.

Hewitt on läpi turnauksen ärsyttänyt vastustajia kovaäänisillä huudoillaan ja nyrkinheilutuksillaan, eikä australialaisen tyyli muuttunut nytkään. Hewitt innosti myös kotiyleisön niin äänekkääksi, että Roddick valitti kahteen kertaan päätuomarille katsojien metelöinnistä hänen syöttöjensä aikana.

- Ei siihen tarvita kuin yksi huutaja, Roddick sanoi ottelun jälkeen, mutta lisäsi yleisön kokonaisuutena olleen erinomainen.

Roddickin peli oli tutusti hänen hurjan syöttönsä varassa, mutta edes 31 läpisyöttöä eivät pelastaneet amerikkalaista. Roddickin mielestä ottelu ratkesi kahteen katkaisupeliin, jotka Hewitt vei molemmat.