Urheilu

"Ottaisin mitä tahansa työtä
erinomaista palkkaa vastaan"

Kirsi Välimaa tuntee Jämin ladut jokaista nyppylää myöten, koska on kolunnut Jäminharjun latuja koko ikänsä. Kotietu ei silti pelkästään riittänyt SM-hiihtojen hopeamitalin varmistamiseen kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa. Paremmin perinteisen hiihtäjänä tunnettu Välimaa sai viime aikojen tekniikkamuutoksilla uutta vauhtia luisteluhiihtoonsa.

- Tämä oli kauden paras vapaan hiihtotavan kilpailuni. Hioimme valmentajani kanssa tekniikkaa viime viikolla ja se tuotti tulosta, Välimaa kiitteli Heikki Pusan tekniikkaoppeja, jotka toivat hänelle uran ensimmäisen vapaan hiihtotavan SM-mitalin.

Mistään viikon aikana syntyneestä ihmeestä Välimaan mitali ei toki kummunnut. Hän on jo vuosia tehnyt systemaattista työtä vapaan hiihtotavan osaamisensa parantamiseksi.

"Kotikylän tytölle" niukasti hävinnyt Virpi Kuitunen oli tyytyväinen luisteluhiihtonsa sujumiseen, mutta pelkäsi rapsakan pakkasen aiheuttavan vahinkoa lihaksille. Kuitunen ehti juuri saada lihaksensa iskuun joulukuun lopun kovan vuoristoharjoitusjakson jäljiltä, kun jätti muutaman kisan väliin ja keskittyi huolella lihashuoltoon. Jämin kisa aiheutti uuden huolen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Saa nyt nähdä, mitä tämä pakkanen tekee lihaksille, Kuitunen arvuutteli värjötellessään maalialueella.

Kauden parhaan normaalimatkan kisansa hiihtänyt Pirjo Manninen oli neljäs (39,7 sekuntia kärjestä). Ounasvaaralaisen vauhdin löytyminen on tervetullut uutinen valmennusjohdolle, sillä Manninen on vahva ehdokas MM-viestin vapaalle osuudelle Lassilan seuraksi.

- Alkaa vaikuttaa siltä, että kunto on nousussa. Tietysti jo sprinttien sujuminen on kertonut, että vauhtia löytyy, Nove Mestossa pari viikkoa sitten maailmancupissa toiseksi ehtinyt Manninen kertoi.

Viidenneksi perjantaina hiihti perinteisellä hiihtotavalla paremmin viihtyvä Annmari Viljanmaa (-55,7). Maajoukkuehiihtäjistä Aino-Kaisa Saarinen manasi hengityksen ongelmia pakkasessa. Hän oli kahdeksas (-1.20,2).

MATTI KYNÄNEN