Urheilu

Pykälistö, Ampuja vai Katajamäki

Turun Sanomat, Rovaniemi

Rallivuoden 2005 aattona on varmaa ainakin se, että ison A-ryhmän mestarin nimi vaihtuu. Kestomestari Sebastian Lindholmin siirryttyä SM-sarjasta sivuun, on hänen paikalleen kolme kovaa ehdokasta.

Viime kaudella jokaisessa ajetussa osakilpailussa toiseksi sijoittunut Jouni Ampuja haluaa päästä ikuisen kakkosen leimastaan viimeinkin eroon.

- Kakkostilat saavat nyt riittää. Nyt on ajettava niin, että ykkösnumero pysyy autoni ovissa kauden loppuun saakka. Ajan ainakin talven kisat Mikko Hirvoselta lainassa olevan kartanlukijan Jarmo Lehtisen kanssa ja se on hyvä juttu, tunnustaa lumisille ralliteille ensimmäisenä starttaava kouvolalainen.

Vasta reilun taksimatkan verran Fordiaan testaamaan ennättänyt Juuso Pykälistö lähtee hakemaan Arctic Lapland rallista uransa kolmatta voittoa.

- Ehdin ajamaan vain noin 35 kilometriä. Pari ensimmäistä erikoiskoetta menee huomenna opiskelun merkeissä, mutta sen jälkeen kiristetään, lupailee padasjokelainen.

Vahvimmat lähtökohdat mestaruustaisteluun omaa juuri Monte Carlon rallista Rovaniemen maisemiin kiirehtinyt Kosti Katajamäki.

Alajärveläinen on serkusten Marcus Grönholmin ja Sebastian Lindholmin suojeluksessa, ja kahden ammattilaisen oppilaas Kajamäki meni jo kahden viikon takaisessa debyyttikisassaan, Vanajanlinnan rallissa kovaa kaksinkertaisen maailmanmestarin entisellä Peugeot 206:lla.