Urheilu

Serena Williams otti
ilon irti finaalipaikasta

LK/REUTERS<br />Serena Williams pomppi onnesta päihitettyään Maria Sharapovan Australian avointen välierissä torstaina.
LK/REUTERS
Serena Williams pomppi onnesta päihitettyään Maria Sharapovan Australian avointen välierissä torstaina.

Ykkössijoitettu Yhdysvaltain Lindsay Davenport ja seitsemänneksi rankattu Serena Williams kohtaavat tenniksen Australian avointen naisten loppuottelussa.

Maailmanlistan ykkönen Davenport kukisti torstain välieräottelussa Ranskan Nathalie Dechyn 2-6, 7-6 (7-5), 6-4. Williams voitti puolestaan neljänneksi sijoitetun Venäjän Maria Sharapovan 2-6, 7-5, 8-6.

Davenport joutui ottelussa ahtaalle, sillä turnauksessa 19:nneksi sijoitettu Dechy, 25, vei avauserän helposti. Toisen erän katkaisupeliä Dechy johti jo 4-1 ja oli jo kahden pisteen päässä otteluvoitosta, mutta Davenport kiri tasoihin ja ohi.

Myös Serena Williams oli ahdingossa, sillä Australian avointen kahden vuoden takainen mestari hävisi avauserän Sharapovalle 2-6.

Toisessa erässä Sharapova, 17, syötti otteluvoitosta tilanteessa 5-4, mutta Williams pystyi kääntämään erän itselleen 7-5. Kolmannessa erässä Sharapovalla oli kolme ottelupalloa, mutta yhdysvaltalaisen hermot pitivät.

Neljänneksi sijoitettu Venäjän Marat Safin kukisti torstaina ykkössijoitetun Sveitsin Roger Federerin miesten välieräottelussa 5-7, 6-4, 5-7, 7-6 (8-6), 9-7 ja eteni sunnuntain finaaliin. Torstain ottelu kesti lähes neljä ja puoli tuntia.

Maailmanlistan ykkösellä Federerillä oli jännitysottelun neljännen erän katkaisupelissä jo ottelupallo, mutta venäläinen selviytyi ahdingosta ja nousi lopulta viisi erää kestäneessä kamppailussa voittoon.