Urheilu

Davenport kesti Molikin haasteen

LK/REUTERS<br />Australian Alicia Molikin kurotus ei aivan riittänyt välieräpaikkaan ykkössijoitettua Yhdysvaltain Lindsay Davenportia vastaan.
LK/REUTERS
Australian Alicia Molikin kurotus ei aivan riittänyt välieräpaikkaan ykkössijoitettua Yhdysvaltain Lindsay Davenportia vastaan.

Naisten maailmanlistan kärkinimi Lindsay Davenport toipui kesken ottelua tapahtuneesta notkahduksesta ja löi australialaisen Alicia Molikin 6-4, 4-6, 9-7 Australian avoimen tennisturnauksen puolivälierissä. Davenport teki toisen erän lopussa sarjan helppoja virheitä. Kolmanteen erään Davenport löysi paremman vireen ja pilasi kansallispäivää juhlineen kotikatsomon tunnelman.

Molik, torstaina 24, pelasi ensimmäistä kertaa urallaan grand slam -turnauksen puolivälierissä. Hänellä oli takanaan 12 ottelun voittoputki. Davenportia vastaan Molik selvitti ottelupallon kolmannen erän kymmenennessä pelissä, mutta ei kyennyt nousemaan voittoon ankarassa helteessä yli kaksi ja puoli tuntia kestäneessä ottelussa. Helteen vuoksi ottelussa pidettiin toisen erän jälkeen kymmenen minuutin tauko.

Davenport liikaa syötön varassa

Davenport, 28, ei osannut selittää mistä hänen hiipumisensa toisessa erässä johtui. Davenportin rytmi sekosi tyystin, eivätkä syötöt ottaneet onnistuakseen.

- Pelini taitaa pyöriä aika pitkälle syötön varassa. Päättäväisyyteni ja itseluottamukseni katosivat, ja se todellakin haittasi peliäni, Davenport ihmetteli.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Toivoisin, että voisin syyttää kuumuutta, mutta siitä ei ollut kyse, hän jatkoi.

Molik pyrähti päätöserän toisessa pelissä Davenportin syöttövuorolla 40-0-johtoon. Davenport pelasti murtopallot ja teki raivoisasti töitä vielä kahden murtopallon selvittämiseksi samassa pelissä. Davenport mursi Molikin syötön ratkaisuerän seitsemännessä pelissä, kun Molikilta epäonnistui rystylyönneissään. Davenport syötti ottelun voitosta tilanteessa 5-4, mutta Molik tuli vielä kerran rinnalle.

Helle lannisti Davidenkon

- On vaikea syöttää voitosta, kun ei pelaa hyvää ottelua. Se oli turhauttavaa ja hieman huolestuttavaa, kun en pystynyt pelaamaan siten kuin halusin, Davenport sanoi.

Välierissä Davenport kohtaa 19:nneksi sijoitetun ranskalaisen Nathalie Dechyn , joka päihitti sveitsiläisen Patty Schnyderin 5-7, 6-1, 7-5.

Australian helle oli liikaa venäläiselle Nikolai Davidenkolle puolivälierässä amerikkalaista Andy Roddickia vastaan. Davidenko hävisi kaksi erää (3-6, 5-7) ja oli kolmatta tappiolla 1-4, kunnes luovutti hengitysvaikeuksien vuoksi.

Davidenko kärsi uupumisen oireista jo toisen erän alkupuolella.

- Kentällä oli melko paahtavaa. Huomasin, että hänellä oli melko vaikeaa etenkin kun hän pyysi lääkäriä luokseen ja käytti inhalaattoria. Se näytti aika vakavalta, Roddick kertasi.

Kakkossijoitettu Roddick saa välierässä vastaansa isäntämaan Lleyton Hewittin . Argentiinalainen David Nalbandian ja Hewitt mätkivät palloa yli neljä tuntia. Hewitt voitti lopulta 6-3, 6-2, 1-6, 3-6, 10-8.