Urheilu

Korihait voitti jumbofinaalin

Korihait venyi oikeassa paikassa ja otti kauden makeimman voittonsa keskiviikon jumbofinaalissa. 74-80 (40-46) -tappion myötä Huima jumittui koripallon SM-sarjassa entistä tiukemmin suoran putoajan paikalle.

Uusikaupunkilaiset katkaisivat kuuden ottelun tappioputken loistavan puolustuksensa ansiosta. Huiman 208-senttinen Bastian Kordyaka (26/11) jylläsi aikansa nostelemalla helppoja koreja, kunnes Korihait päätti puskea jätin voimalla pois sektoriltaan.

Korihaiden paras oli Harvey van Stein (22/7), joka pussitti kaikki kahdeksan vapaaheittoaan, joista neljä viimeistä viimeisellä minuutilla. Odell Bradley (19/7) oli toisessa pelissään myös vaarallinen, vaikka sortui jälleen lukuisiin (7) pallonmenetyksiin. Mikko Jalonen (13/3) onnistui pelinjohdossaan ja Pasi Kauha (9) rokotti Huimaa kolmella tärkeällä kolmosella.

- Kun kaksi tuskaista joukkuetta pelaa, niin tekeminen on tosi vaikeaa ja mitä tahansa voi tapahtua. Uskon kuitenkin, että tämä voitto antaa nyt uskoa meidän tekemiseemme, haiparvea luotsannut Kimmo Vyyryläinen sanoi.