Urheilu

Tim Thomasin taika tänään TPS-testiin

JARKKO LAITINEN

SM-liigan kuumin maalivahti, Jokerien Tim Thomas , saapuu torstaina tavoittelemaan Turkuhallista toista nollapeliä kahden viikon sisään, mutta isäntäjoukkue TPS:n legendaarinen maalivahtivalmentaja Urpo Ylönen uskoo kiekonmentävien aukkojen löytyvän narripaitojen elävästä muuristakin.

- Onhan hän mainio maalivahti, jolla on hyvä joukkue edessään, mutta oikeilla lääkkeillä hänetkin voidaan ohittaa.

- Meidän pitää päästä laukaisupaikkoihin ja mahdollisuuksien mukaan saada Thomas vielä liikkeeseen poikittaissyötöillä. Hän tulee herkästi ja hyvin vastaan peittämään laukaisukulmia, mutta hyvällä poikittaissyötöllä maalipaikkoja pitäisi aueta, Ylösen resepti kuuluu.

Siihen päälle vielä sopiva annos maskia ja ripaus mailahäirintää niin maaliverkon pitäisi entisen maajoukkuevahdin mukaan vieraspäädyssä heilua.

Thomas hallitsee leveän kaukalon

Maalivahtiakatemiastaan huipputorjujan toisensa perään putkauttanut Ylönen nimeää suomalaisen kiekkotyylin tuntemuksen ja leveän kaukalon salaisuuksien hallinnan Thomasin eduiksi SM-liigaan NHL-työsulun myötä tulleisiin virkaveljiinsä nähden.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Liigassa pelaavat NHL-vahdit totuttelevat yhä lisääntyneeseen sivusuunnassa liikkumiseen ja laukauksien erilaisiin tulokulmiin. Vuosikaudet Suomessa pelannut Thomas hallitsee nekin osa-alueet jo entuudestaan.

Thomasilla on käynnissä uransa neljäs kausi SM-liigassa. Kaksi vajaata HIFK-kautta (1997-1999) toivat miehelle SM-kullan ja -hopean sekä kultavuonna 1998 valinnan sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Kärppä-vuosi (2001-2002) kului ilman pokaaleja, mutta torjuntaprosentit pysyivät hyvinä. NHL-kokeilu Boston Bruinsissa jäi kuitenkin vain neljän ottelun mittaiseksi.

Kuluvalla kaudella Thomas on jo nyt rikkonut SM-liigan nollapelien ennätyksen, eikä nykytahdilla uusi noteeraus tule todennäköisesti jäämään 13:een puhtaaseen suoritukseen.

Tim Thomas, Tomas Vokoun , Dwayne Roloson , Andrew Raycroft , Mika Noronen , Niklas Bäckström ... Vaikka Ylönenkin myöntää, että SM-liigan maalivahtitaso on nyt ehkä kovempi kuin koskaan, eivät TPS:n omat maalivahdit, Teemu Lassila ja Tuomo Karjalainen , hänen mielestään joukossa kalpene.

- Molemmat ovat hyvässä vireessä, ja Teemulla on loistopeli alla Kärppiä vastaan. Tuomokin on valmis milloin tahansa tolppien väliin, joten meillä on tasapainoinen ja hyvä maalivahtikaksikko, jolla voidaan mennä vielä pitkälle keväällä, Ylönen vakuuttaa.

Kiprusoff ei tule, haku yhä päällä

Lassilaan ja Karjalaiseen TPS;n on myös luottaminen, sillä torstaina saatiin myös lopullinen vahvuus sille, että Calgary Flamesin ja maajoukkueen ykkösvahti Miikka Kiprusoff jatkaa Ruotsin Elitserienissä Timrån paidassa.

- Olin juuri puhelinyhteydessä Kiprusoffin agenttiin, ja hän välitti tiedon, että Miikka jatkaa Ruotsissa, kertoi TPS:n toimitusjohtaja Jouko Narvanmaa torstai-iltana.

- Muiden mahdollisten vahvistusten osalta ei ole mitään uutta konkreettista kerrottavaa, mutta puhelimet käyvät kuumina ja työnteko joukkueen vahvistamiseksi jatkuu.

SM-liigan siirtoikkuna umpeutuu ensi maanantaina puoliltaöin, minkä jälkeen kokoonpanoihin ei enää saa pelaajia lisätä.

TPS kaipaa vahvistusta erityisesti hyökkäykseensä, kun tiistai-iltana selvisi, että Antti Aallon kausi on olkapääleikkauksen myötä ohi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy