Urheilu

TPS puolusti voiton

JOUNI KONTIO

TPS Salibandy haki tärkeät vieraspisteet Porista, kun se voitti toisen ja kolmannen erän nöyrällä puolustuspelillä SBS:n 1-4 (1-1, 0-2, 0-1). Näin turkulaiset säilyttivät asemansa sarjan kärkikolmikossa.

Porin urheilutalon liukkaalla parketilla pallo pomppii, ja TPS oli hävitä ottelun jo ensimmäisen 10 minuutin aikana. Porin 1-0-johto ja pari ylärimaa herättivät unessa olleet turkulaiset lopullisesti. Aki Halon (2+0) ja Anssi Savilammen 1-1 -tasoitus vastaiskusta toi TPS:n takaisin peliin. Toisessa ja kolmannessa erässä TPS satsasi vastaiskuihin kotijoukkueen painostaessa. TPS:n parhaana palkittiinkin maalivahti Jussi Lännistö , joka joutui torjumaan kahdessa viimeisessä erässä peräti 33 kertaa.

- Olen äärimmäisen tyytyväinen peliin ja pisteisiin. Pojat noudattivat annettua taktiikkaa tiukasti ja se toi voiton, myhäili TPS-luotsi Ray Backman.

TPS:n Ilkka Pajun 1-2-voittomaali toisessa erässä oli miehenalun ensimmäinen divarissa. Muista turkulaismaaleista vastasivat Aki Halko näyttävän hyökkäyspään pyörityksen jälkeen ja Janne Pekkarinen , joka vippasi pallon tyhjään maaliin ajassa 59.43.