Urheilu

Tallipäällikkö
kiitteli kuskiaan

LK/REUTERS<br />Sebastian Loeb juhli jälleen Monte Carlossa.
LK/REUTERS
Sebastian Loeb juhli jälleen Monte Carlossa.

Toni Gardemeisterin vauhti Monte Carlo -rallin vaikeilla erikoiskokeilla keräsi kiitosta. Ensiesiintyminen Fordin tehdaskuljettajana toi heti toisen sijan. Edellisen ja ainoan kerran Gardemeister on ollut MM-rallissa palkintosijalla vuoden 1999 Uuden-Seelannin rallissa ajettuaan Seatilla kolmanneksi.

- Toni ajoi upeasti. Itse uskoin alusta asti hänen taistelevan paikasta palkintopallilla, mutta luulenpa toisen sijan yllättäneen monet. Tämä oli Tonilta loistava alku MM-sarjalle ja teki varmasti hyvää myös hänen itseluottamukselleen, Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilson kiitteli kuljettajaansa.

- Veikkaan, että Ruotsin rallissa Toni on tämän ajon jälkeen kova luu. Siellä hänellä on edellytykset olla mukana voittotaistelussa, Wilson arvioi.

Kehuja heltisi myös kilpakumppani Marcus Grönholmilta , joka ajoi katsojien tielle heittämän lumen takia ulos sunnuntaina ja putosi kärkikolmikosta viidenneksi.

- Toni ajoi todella hyvin ja ilman virheitä, Grönholm kehaisi.

Gardemeisterin mukaan ensimmäinen kilpailu Fordin tehdasautolla, jolla Markko Märtin ajoi viime vuonna kolme MM-voittoa, ei tuonut paineita.

- Auto tuntui jo testeissä niin hyvältä ja helpontuntuiselta ajaa, ettei kilpailuun tullessa tarvinnut jännittää, Gardemeister totesi.

Gardemeister, 29, oli valmistautunut taistelemaan toisesta sijasta Grönholmia ja Petter Solbergia vastaan sunnuntaina. Hänen ajokistaan petti kuitenkin kallistuksenvakaaja heti aamun ensimmäisellä ek:lla ja se vei edellytykset huippuvauhdin pidosta. Toinen sija irtosi silti, kun Grönholm ja Solberg ajoivat sunnuntain kolmannella ek:lla ulos.

- Viimeiset kolme erikoiskoetta olivat kisan vaikeimmat. Yritettiin vain seurata kolmanneksi tulleen Gilles Panizzin väliaikoja, Gardemeister muisteli.