Urheilu

Saku Koivu palasi komeasti liigajäälle

TS/Arto Takala
TS/Arto Takala

SAKARI ITÄLÄ

Jääkiekon SM-liigan torstai-illan suurin mielenkiinto kohdistui Turkuhalliin ja Saku Koivun ensiesiintymiseen Turun Palloseuran paidassa sitten vuoden 1995. Koivu palasi kotijäälleen tyylikkäästi. TPS voitti Espoon Bluesin 2 - 0 ja Saku on mukana molemmissa maaleissa, ensimmäisessä syöttäjänä ja jälkimmäisessä tekijänä.

Koivu oli tyytyväinen siihen, että kiihkeästi odotettu avausottelu sujui näin hyvin.

- Puolitoista erää jaksoin painaa mielestäni aika hyvin, mutta kolmen kuukauden pelaamattomuus alkoi vaatia veroaan varsinkin kolmannessa erässä.

- Olin ennen ottelua aika hermona. Pari-kolme päivää on mennyt aikamoisessa hässäkässä. Ensimmäinen ottelu on aina vaikea, niin nytkin. Minulla oli muutama hyvä tekopaikka mutta tarvittava terävyys vielä puuttui, niin kuin koko joukkueeltakin, arvioi Saku.

Muuten aika arkista

Ilman Saku Koivun paluuhuumaa illan liigavääntö olisi ollut tyypillistä TPS - Bluesia. Maalit olivat kortilla. TPS toki hallitsi tapahtumia alusta asti, mutta espoolaiset puolustivat sinnikkäästi ja pitivät ottelun numerollisesti tasaisena. Tepsin ylivoimaa jäällä kuvaa hyvin ensimmäisen erän torjunnat ja laukaukset. Teemu Lassila torjui kaksi ja Mika Oksa 12 kertaa; TPS voitti puolestaan laukaukset murskaavasti 20 - 6.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Bluesin päävalmentaja Pekka Rautakallio myönsikin, että nykyliigassa jokainen joukkue osaa puolustaa, maalintekopaikkojen rakentelu on vaikeata.

Voittomaalissa onneakin

TPS:n voittomaali syntyi toisen erän neljännellä minuutilla. Siinä Tepsillä oli hieman onneakin.

-  Vähän ennen maalia oli katkaissut mailani mutta onneksi sain vaihtoaitiosta käteeni Joni Liuksen mailan. Sillä sitten syötin tekopaikkaan Aallon Antille , joka käytti tilaisuutensa hyväkseen, kertoi Koivu.

Vaikka Koivu itse hieman valittelikin keskenkuntoisuuttaan, hän toi selvästi ryhtiä Tepsin ykköseen. Maestro pyöritti peliä hyvin ja Tepsillä olikin monia hyviä maalintekopaikkoja.

Vaikka uuden ketjukoostumuksen kanssa onkin alla vähän harjoitusaikaa, niin aivan ventovieraiden kanssa Sakun ei tarvitse pelata. Sekä Antti Aalto että Kai Nurminen pelasivat Tepsissä silloin kun Sakukin.

- Kun aloitin Tepsin liigajoukkueessa, pelasin Nurmisen Kaitsun kanssa neloskentässä. Silloin oli aika vaikea kuvitella, että 12 vuoden kuluttua pelaisimme yhdessä Tepsin ykkösketjussa, naureskeli Koivu.

- Luulisin että tarvitsen 10 - 15 ottelua niin homma on hanskassa. Onnekseni ohjelma on tästä eteenpäin aika mukava. Pelien välillä on hyvin aikaa harjoitella, iloitsi Saku Koivu.

Tarkka veto tyhjään maaliin

Maalinsa Saku teki viimeisellä minuutilla, kun Blues pelasi ilman maalivahtia. Tarkka veto puolesta kentästä tolpan juureen lopetti espoolaisten viimeisen yrityksen.

Isä-Koivu oli tyytyväinen niin kolmeen pisteeseen kuin poikansa esitykseenkin.

- Erinomainen asia oli, että Saku jaksoi pelata loppuun asti. Olen siitä positiivisesti yllättynyt. Tarkoituksena oli, että joukkue tukee Sakua eikä niinkään, että Saku tukisi joukkuetta, kertoi Jukka Koivu ja viittasi siihen, että yksi mies ei heti kesää tee.

Yksi kotijoukkueen hahmoista oli kaiken mahdollisen torjunut maalivahti Teemu Lassila. Kolmannessa erässä hän joutui espoolaisten ilkitöiden kohteeksi. Muutaman kerran Lassila sai espoolaismailasta käsilleen.

- Ilmeisesti vastustaja yritti kaikin keinoin hermostuttaa minua. Iskut tietenkin tuntuivat mutta en minä niistä häiriintynyt, keskityin vain omaan työhöni, sanoi Lassila.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Saku Koivun tulo kotiin veti hallin täyteen. Tässä mielessä yhdellä miehellä on maaginen vaikutus.

Niin maaginen, että markkinointipäällikkökin hymyili.