Urheilu

Saksalaiset uskovat Ahoseen
Keski-Euroopan mäkiviikolla

LK/REUTERS
LK/REUTERS

Saksan entinen huippuhyppääjä Sven Hannawald uskoo - tai pelkää - että Janne Ahonen voi voittaa Keski-Euroopan mäkiviikon kaikki neljä osakilpailua ja yltää siten samaan historialliseen suoritukseen kuin saksalainen itse kolme vuotta sitten.

- Ahonen ei ole koko kaudella hypännyt vielä yhtään ainoaa huonoa hyppyä. Hän on ollut aivan ylivoimainen ja voi aivan hyvin voittaa voittaa kaikki neljä kilpailua, uskoo Hannawald, joka on potenut masennusta eikä ole kilpaillut alkaneella kaudella.

Myös Saksan päävalmentajan Peter Rohweinin mukaan Ahonen on aivan selkeä voittajasuosikki keskiviikkona alkavalla mäkiviikolla.

Saksan hyppääjien mahdollisuuksia valmentaja pitää aika heikkoina. Saksalaishyppääjistä Alexander Herr sijoittui Kuusamon Rukan kilpailussa toiseksi ja Georg Späth Harrachovissa kolmanneksi. Kolmas Saksan valttikortti on Michael Uhrmann , kun takavuosien huippuhyppääjä Martin Schmitt on kuin varjo entisestään.

- Ruhpoldingin leirillä kolmikko Herr, Späth ja Uhrmann osoitti olevansa kunnossa. Toivon että joku heistä hyppäisi kauden parhaansa kotimäissämme Oberstdorfissa tai Garmisch-Partenkirchenissä. Kotiyleisön tuki on nyt tärkeää, päävalmentaja kaipaa kannustusta pohjamontun kotikatsomolta.

Järjestyksessä 53:s Keski-Euroopan mäkiviikko alkaa keskiviikkona Oberstdorfin osakilpailulla.

Uutenavuotena hypätään perinteisesti Garmisch-Partenkirchenissä. Sen jälkeen mäkisirkus siirtyy Itävallan puolelle, jossa hypätään ensin Innsbruckissa 3. tammikuuta.

Mäkiviikon päättää Bischofshofenin osakilpailu 6. tammikuuta. Kaikki mäkiviikon osakilpailut ovat myös maailmancupin osakilpailuja.