Urheilu

Poutiainen viides
St. Moritzissa

EPA<br />Tanja Poutiaisen menoa vauhditti puudutettu selkä. St. Moritzin suurpujottelussa sijoitus oli lopulta viides.
EPA
Tanja Poutiaisen menoa vauhditti puudutettu selkä. St. Moritzin suurpujottelussa sijoitus oli lopulta viides.

St. Moritz, (STT-Reuters)

Tanja Poutiainen sijoittui viidenneksi alppihiihdon naisten maailmancupin suurpujottelussa Sveitsin St. Moritzissa keskiviikkona. Poutiainen hävisi kilpailun voittoon laskeneelle Slovenian Tina Mazelle 1,47 sekuntia.

Toiseksi sijoittui kilpailua avauskierroksen jälkeen johtanut Ruotsin Anja Pärson (-0,12) sekä kolmanneksi Espanjan Maria Rienda Contreras (-0,74).

Rienda Contrerasin ja Poutiaisen väliin kiilasi Italian Karen Putzer (-0,93).

Pärson meni cupin johtoon

Pärson nousi maailmancupin kokonaiskilpailun johtoon ohi Poutiaisen.

Ruotsalaisella on nyt kasassa 493 ja Poutiaisella 483 pistettä. Kaksikon tilanne on sama myös suurpujottelussa: Pärson johtaa 260 pisteellä ja Poutiainen seuraa 225 pisteellä.

Poutiainen oli enemmän kuin tyytyväinen keskiviikon sijoitukseensa.

Rovaniemeläinen totesi tiistain harjoituksessa selän puuduttamisen hyväksi vaihtoehdoksi ja jatkoi samalla linjalla keskiviikkona.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Olen lopputulokseen supertyytyväinen, kun ottaa huomioon mistä lähtökohdista kisaan lähdin. Rata oli mahtavassa kunnossa ja tykkään laskea siinä.

- Ensimmäinen lasku tuntui hyvältä eikä toisessakaan ollut suurempia vaikeuksia, vaan sain hyvin rytmistä kiinni, Poutiainen analysoi.

Kuntoutuminen on alkanut ja selkä jo paremmassa kunnossa.

- Päätimme puuduttaa selän, sillä se auttoi tiistaina eikä mennyt siitä pahemmaksi. Tällä hetkellä on olo, että selkä menee koko ajan parempaan suuntaan, Poutiainen analysoi.

Suomeen joulunviettoon

Keskiviikon kilpailun jälkeen Poutiainen kiirehti lentoasemalle ja Suomeen joulunviettoon.

- Vietän kolme päivä kotona Rovaniemellä. Tauko tulee tarpeeseen ja sen jälkeen olen entistä valmiimpi kauden toiseen puoliskoon, hän sanoi.

Poutiainen oli myös ihmeissään hyvin sujuneesta alkukaudesta, joka on ylittänyt odotukset.

- Jos joku olisi tullut ennen kauden alkua sanomaan, että huonoin sijoitukseni tekniikkakisoissa on viides, olisin ollut ihmeissäni. Kautta on kuitenkin vielä paljon jäljellä ja nälkää riittää edelleen. Tarkoitus on nousta takaisin palkintokorokkeelle, Poutiainen suunnitteli.

Seuraava mahdollisuus suomalaiselle tarjoutuu joulukuun 28. päivä suurpujottelukisassa Itävallassa.

Mazelle uran toinen voitto

Tina Maze nappasi keskiviikkona uransa toisen maailmancupin voiton. 21-vuotiaan slovenialaisen ensimmäinen voitto tuli suurpujottelussa Itävallan Söldenissä vuonna 2002.

Tosin silloin Maze jakoi voiton historiallisesti kahden muun kilpailijan kanssa. Mazen mukaan Söldenin voitto tuli hänelle aikoinaan liian aikaisin.

- Luulin silloin, että olin valmis voittamaan, mutta nyt olen toista mieltä.

- Tarvitsin aikaa tullakseni kovemmaksi ja keskittyneemmäksi laskijaksi, hän sanoi.

Maze oli keskiviikkona avauskierroksen jälkeen vielä toisena 0,33 sekuntia Pärsonia jäljessä. Hänen toisen kierroksen aggressiivinen ja virheetön laskunsa seisautti kellot kuitenkin voiton tuoneeseen yhteisaikaan 2.26,99.