F1

Haug vannoo McLarenin
palaavan nyt voittajaksi

Turun Sanomat
HEIKKI KULTA
Mercedeksen kilpapäällikkö Norbert Haug on tyytyväinen, että McLarenilla löytyi ainakin oikea suunta loppukaudeksi.
   - Pidämme visusti mielessä, että meidän täytyy päästä vielä todella iso askel eteenpäin. Kilpailijamme parantavat kaiken aikaa omia tuloksiaan. On mahdotonta ennustaa, missä mennään juuri nyt, mutta meidän vain on oltava siinä asemassa, missä menestytään.
   - Jotkut näkivät meidät vuoden 2004 suurina häviäjinä, mutta eräät myös voittajina, kun loppua kohti paransimme niin paljon.
   Haug myöntää McLarenin ja Mercedeksen insinöörien nieleksineen aikansa railakkaasti muutettuja teknisiä säännöksiä, mutta sittemmin niihin on vain mukauduttu ja työskennelty niiden mukaan.
   - Säännöt ovat samat kaikille. Joka sopeutuu parhaiten, omaa parhaat eväät voittaa mestaruus. Olemme aina kyenneet reagoimaan nopeasti ja muuttamaan kehityssuuntaa. Se tekee meistä nytkin vahvoja, Haug latautuu.

Muutos vaatii
politikointia

   Vuoden 2005 uudistuspaketti ja varsinkin siirtyminen V8-moottoreihin vuodeksi 2006 on saanut F1-väen kuohuksiin. Isokenkäiset ovat riidelleet, minkä kisailulta on suinkin ehditty.
   Haug kuitenkin kiistää, että rankka politikointi olisi turhauttavaa.
   - En ole pätkääkään turhautunut. Jos niin kävisi, ei pystyisi muuttamaan mitään.
   - Uskon, että F1 tarvitsee vielä hieman lisäkipuja pystyäkseen kehittymään eteenpäin. Tällä urheilulla on takanaan valtava nousubuumi ja jos kehitys kulkee oikeaan suuntaan, suurin buumi on vielä edessäpäin.
   - Meidän tehtävämme on rakentavasti tukea myönteistä kehitystä ja rakentaa uusia perspektiivejä. On erittäin hyviä aloitteita, joilla saavutetaan hieno tulevaisuus F1-urheilulle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tähtikaksikko
tekee tulosta

   McLarenin leiri voi myhäillä jo omasta puolestaan esittäessään ensi kaudeksi uuden ruudikkaan tallikaksikon Kimi Räikkösen ja Juan Pablo Montoyan.
   Räikkösellä on jo paikka Haugin sydämessä, mutta myös Montoya on mies saksalaiskomentajan mieleen.
   - Paras esimerkki uuden kaksikkomme voimavaroista oli viime kauden päättänyt Brasilian kilpailu. Kimi teki loistavaa työtä ja pisti Juan Pablon valtavan paineen alle. Tämä ei tehnyt virheitä ja voitti täpärästi, mutta ansaitusti, Haug kertaili.
   Leiskuvasta tempperamentista tunnettu Montoya saa uudessa ympäristössä enemmän elintilaa.
   - En pysty vertaamaan Montoyan suhdetta Williamsiin, mutta ainakin toivomme pystyvämme tarjoamaan hänelle paremmat lähtökohdat. Olemme aina käsitelleet kuljettajiamme järkevällä tavalla. Meillä kuljettajat tuntevat olevansa osa yhtä suurta perhettä, Haug myötäili.
   Räikkösen ja Montoyan yhdistäminen jättää McLarenille vain yhden tavoitteen.
   - Meidän on voitettava mestaruus kuuden vuoden tauon jälkeen, Haug vakuuttaa.