Urheilu

Jokerit kaappasi Selänteen

LEHTIKUVA<br />Teemu Selänne liittyy Jokerien vahvuuteen heti, kun polvi kestää.
LEHTIKUVA
Teemu Selänne liittyy Jokerien vahvuuteen heti, kun polvi kestää.

Helsinki (STT)

Jääkiekkoilija Teemu Selänne , 34, palaa SM-liigaseura Jokereihin. Selänne saapui perheensä kanssa joulun viettoon Suomeen torstaina, ja tiistaina tämän kauden kattava sopimus helsinkiläisseuran kanssa oli sinetöity. Kaukalossa Selännettä ei liigaa johtavan Jokerien paidassa kuitenkaan nähdä välittömästi joulutauon jälkeen, sillä laitahyökkääjän polvi on vielä kuntoutusvaiheessa.

- Kävin tänään ensimmäistä kertaa jäällä sitten maailmancupin, yksikseni, Selänne kertoi.

- Liityn Jokerien harjoituksiin heti, kun polvi sen sallii. Sama koskee otteluita. Täydessä kunnossa pitää olla, Selänne jatkoi.

Selänteen vasen polvi leikattiin syyskuussa. Laitahyökkääjä osasi uumoilla jo ennen elo- ja syyskuussa pelattua maailmancupia, että edessä on iso operaatio.

- Se ei ollut pelkkä tähystysleikkaus. Sivusta oli kunnolla auki, Selänne kertasi ortopedian erikoislääkäri ja kirurgi Ismo Syvähuokon tekemää leikkausta.

Polvioperaation jälkeen Selänne matkasi Yhdysvalloissa Kaliforniassa Anaheimissa sijaitsevaan kotiinsa. Toipuminen eteni niin rivakasti, että Selänne ehti aprikoida paluun koittavan pian.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Kuukausi sitten tuli takapakkia. Olin innostunut treenaamaan liikaa, Selänne tunnustaa.

- Pari viimeistä vuotta ovat olleet aika raskaita, särkylääkkeiden avulla on menty.

- Vasen jalka on ollut voimaton oikeaan verrattuna - on kuin jalat olisivat olleet eri paria, Selänne kertoi.

Jokerijohto innoissaan

Jokerien johtoporras oli sopimuksesta innoissaan. Seuran omistajiin lukeutuva Harry Harkimo ja toimitusjohtaja Matti Virmanen eivät edes yrittäneet peitellä riemuaan.

- Asiasta eli Teemun pelaamisesta Jokereissa on nyt sovittu. Mahtava juttu, vaikka vielä emme täsmällisesti tiedä milloin hän pelaa ensimmäisen ottelunsa, Virmanen hehkutti.

Jokerien seurahistorian toinen ja menestyksekkäin kausi oli 1990-luvun alussa. Helsinkiläisseura nousi 1. divisioonasta takaisin SM-liigaan ja eteni samantien mestariksi.

Eittämätön pääarkkitehti kaukalossa oli Teemu Selänne, johon menestys kulminoitui ja joka nostatti uutta fanikulttuuria.

- Selänne on paitsi Jokereille niin myös koko Suomen jääkiekolle hieno asia, Virmanen iloitsi.

Hyvät muistot

Selänne vieraili Suomessa loppusyksyllä kuukausi polvileikkauksensa jälkeen. Jälkitarkastuksessa käytyään laitahyökkääjä ehti katsastaa SM-liigan nykymenoa muutaman ottelun verran.

- Näin kolme tai neljä ottelua. Hyvää peliä, Selänne kuvasi näkemäänsä.

Edellisen kerran Selänne pelasi SM-liigaa Jokereissa NHL:n työsulkukaudella 1994-95. Ennen syksyllä 1992 alkanutta NHL-uraansa Selänne edusti Jokereita kauden verran 1. divisioonassa ja kolme SM-liigassa. Tuoreempaakin kosketusta Jokereihin toki löytyy.

- Harjoittelin ennen maailmancupia nykyisen Jokerijoukkueen kanssa eli joukkue on tuttu. Vanhoja pelikavereitani ryhmässä ovat Juha Lind , Petri Varis ja Kari Martikainen . Wadehan (Waltteri Immonen) on siirtynyt valmennuspuolelle, Selänne selvitti.

- Pari viimeisintä kautta ovat olleet niin rikkonaisia, että nyt minulla on ihan uusi polte pelata, Selänne ynnäsi.

NHL:ssä Selänne on edustanut Winnipeg Jetsiä, Mighty Ducks of Anaheimia, San Jose Sharksia ja Colorado Avalanchea. Yksilönä Selänne on menestynyt Pohjois-Amerikassa upeasti saavuttaen muun muassa maalipörssin ykkössijan vuosina 1993, 98 ja 99. NHL:ssä Selänteen edustama seura ei ole kuitenkaan päässyt pelaamaan mestaruudesta eli Stanley cupista loppuotteluun. Jokereissa liukas maalinteon taitava laitahyökkääjä pääsi maistamaan kultajuhlien makeutta keväällä 1992.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Jokereista minulla on vain hyviä muistoja. Homma on toiminut aina hienosti, Selänne muisteli kokemuksiaan.