Urheilu

Federer ja Myskina mestareiksi

Lontoo (STT-Reuters)

Kansainvälinen tennisliitto ITF kruunasi sveitsiläisen Roger Federerin ja venäläisen Anastasia Myskinan vuoden 2004 maailmanmestareiksi. Federer, 23, oli kaudella ylivoimainen. Hän voitti 11 turnausta mukaanlukien kolme grand slam -titteliä sekä kauden päättäneen Masters-kilpailun.

Myskina, 23, voitti mm. Ranskan avoimet ja nousi muiden grand slam -turnausten, Ateenan olympialaisten sekä maajoukkuekilpailu Fed cupin menestyksellään ohi ranskalaisen Amelie Mauresmon.

- Federer oli poikkeuksellisen menestyksensä vuoksi selkeä valinta. Myskinan valinta perustui olympialaisten välieräpaikkaan ja seitsemään otteluvoittoon Fed cupissa, ITF:n puheenjohtaja Francesco Ricci Bitti kertoi.

Federer voitti Australian ja Yhdysvaltain avoimet sekä Wimbledonin. Kolme Grand Slam -turnausta saman kauden aikana oli voittanut viimeksi ruotsalainen Mats Wilander vuonna 1988.

Naisten tennisvuosi oli venäläisten. Myskinan Ranskan avointen mestaruuden lisäksi Maria Sharapova valloitti Wimbledonin ja Svetlana Kuznetsova Yhdysvaltain avoimet.