Urheilu

NHL-pelaajien virta Ruotsiin jatkuu

JUKKA PAINILAINEN

NHL-lakon pitkittyminen on saanut yhä useamman normaalisti Pohjois-Amerikassa leipänsä tienaavan kiekkoammattilaisen valitsemaan Ruotsin väliaikaiseksi osoitteekseen. Siirtoikkuna Elitserieniin sulkeutui tiistaina puoliltaöin Ruotsin aikaa, minkä vuoksi uutisia tipahteli viikonloppuna ja alkuviikosta vuolaana virtana. Seuraavan kerran, muutoksia kokoonpanoihin on odotettavissa 24. tammikuuta alkaen.

Djurgården on värvännyt maalilleen NHL:n parhaaksi veskariksi kaudella 2001-2002 valitun José Theodoren . Montrealin Thheodore täyttää Pohjois-Amerikkaan jo palanneen Marty Turcon tyhjäksi jättämän paikan. Vancouver Canucksin hyökkääjä Markus Näslund puolestaan liittyy tammikuun puolivälissä kasvattajaseuransa MoDon riveihin. Apu tulee tarpeeseen, sillä Peter Forsbergista , Tommy Salosta ja Daniel ja HenrikSedinistä huolimatta joukkue on sarjassa tällä hetkellä seitsemäntenä. Joukkueessa nähdään jatkossa myös New York Islandersin puolustaja Adrian Aucion .

Mattias Öhlund pelaa Luulajan paidassa joulutauon jälkeen ainakin yhden ottelun. Syy minimalistiseen sopimukseen on epävarmuus miehen pelikunnosta. Minnesotan maalivahti Manny Fernandez sitä vastoin on sitoutunut pelaamaan Pohjois-Ruotsissa pidempään.

Hallitseva mestari HV 71 kaappasi eilen San Josen pelaajiin kuuluvan Jonathan Chechoon ja Columbuksen Manny Malhotran.

Nylander Pietariin

Kärpissä tänä vuonna pelannutta Michael Nylanderia kosiskeltiin Jonköpingiin, mutta toistaiseksi vahvistamattoman tiedon mukaan hän pelaa jatkossa Pietarin SKA:ssa. Islandersin Kenny Jönsson valitsi Allsvenskanin. Hän pelaa kasvattajaseurassaan Röglessä kauden loppuun tai niin kauan kuin työsulku kestää.