Urheilu

Suihku kutsui Lahdessa

Lahden Pelicansin ja HIFK:n välinen jääkiekkoilun SM-liigaottelu tarjosi yllättäviä elementtejä. Pelicans antoi nousukuntoiselle IFK:lle täyden vastuksen, tunteet kuumenivat ja peräti neljä pelaajaa poistettiin kentältä. Ottelu päättyi IFK:n 3-1 (1-0, 2-0, 0-1) -voittoon.

- Ei meidän pelit näköjään ole koskaan selviä ennenkuin loppusummeri on soinut. Vaikka korostin toisella erätauolla pojille, että meillä on täysin viisikoin hyvät mahdollisuudet, niin kaksi turhaa jäähyä veti olon todella hankalaksi. Pelicans oli hyvä alusta lähtien. Tarvitsimme voittoon myös maalivahti Jan Lundellin erinomaisen esityksen, sanoi HIFK:n valmentaja Hannu Aravirta.

Toinen turhista jäähyistä oli Jarkko Ruudun ruma taklaus, joka lennätti Daniel Widingin vaarallisesti päin avonaista vaihtoaition porttia. Ruutu sai viisi minuuttia ja pelirangaistuksen. Pelicansin tuore vahvistus Sean Avery ei temppua sulattanut, vaan kommentoi tilannetta sen verran, että erotuomari Timo Favorin lähetti hänetkin suihkuun. Kaksi muuta kentältä poistettua olivat räväkän nyrkkeilyerän ottaneet IFK:n Lennart Petrell sekä Pelicansin Jani Honkanen.

- Odotin, että IFK olisi tullut Lahteen takin napit edes hiukan auki, mutta ei. Harmittaa, sillä tällä taistelulla pitäisi saada pisteitäkin, pohti Pelicansin valmentaja Petri Matikainen .